Το Μητροπολιτικό Μέγαρο στο Ρέθυμνο κατακλύστηκε από κόσμο - Οι ευχές και τα αισθήματα χαρμολύπης.

Χαρούμενος αλλά και βαθιά συγκινημένος εμφανίστηκε στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, έως σήμερα Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ Ευγένιος.
Ο νέος αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τους άλλους ιεράρχες της Κρήτης και ανάφερε ότι οι δύο συνυποψήφιοί του επικοινώνησαν μαζί του και τον συνεχάρησαν.

Στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, στο Ρέθυμνο, με την ανακοίνωση της απόφασης του Οικουμενικού Πατριαρχείου έσπευσε πλήθος κόσμου για να ευχηθεί στον νέο Ποιμενάρχη.

Εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, μεταξύ των οποίων οι Αντιπεριφερειάρχες Μαρία Λιονή, Κώστας Φασουλάκης και Μανώλης Χνάρης, συνοδικοί και πολλοί ιερείς, αλλά και απλοί πολίτες, που θέλησαν να εκφράσουν την χαρά τους και να ευχηθούν στον νέο Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κρήτης.
Είναι χαρακτηριστική η δήλωση της κ. Λιονή: «Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου, κ.κ Ευγένιος, πέρα από ένας πολύ άξιος και αγαπητός Ιεράρχης με πλούσιο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο, είχε κατορθώσει να δημιουργήσει μια ιδιαίτερη σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και εκτίμησης με τους Ρεθεμνιώτες. Το ποίμνιο του Ρεθύμνου χάνει έναν «ανθρώπινο» Ιεράρχη, που έδειχνε πάντα ενδιαφέρον και ευαισθησία για τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μας, όμως η Εκκλησία της Κρήτης κερδίζει έναν ηγέτη με όραμα, ικανότητες και σύγχρονη σκέψη. Του ευχόμαστε υγεία, μακροημέρευση και καλή δύναμη στο έργο του».

Ρέθυμνο Ευγένιος

Αναχωρεί για το Φανάρι

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης αναχωρεί για την Κωνσταντινούπολη, προκειμένου αύριο να βρίσκεται στο Φανάρι, για την αποδοχή της θέσης και την τέλεση της Ακολουθίας του Μικρού και Μεγάλου Μηνύματος.

Τι επόμενες ημέρες θα εκδοθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η εγκαθίδρυσή του θα γίνει μετά από τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος και αφού προηγηθεί η καθιερωμένη διαβεβαίωση ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία αντιπροσωπείας των ιεραρχών του νησιού ότι θα εκπληρώσει τα καθήκοντά του ως προκαθημένου της Εκκλησίας της Κρήτης.

Η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου αναμένεται να γίνει περί τα τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.