Δύο Κώδικες που αφορούν στην ιστορική Κοινότητα του Μεγάλου Ρεύματος του Βοσπόρου, παρέδωσε η εν λόγω Κοινότητα στα αρχεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, αναγνωρίζοντας -όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση- «την αξία του ιστορικού υλικού που έχει στα χέρια της αλλά και κατανοώντας την ανάγκη διασφάλισης του υλικού αυτού από τους κινδύνους που διατρέχει είτε από τη φθορά του χρόνου, είτε από κακόβουλες ενέργειες από τη μια καθώς και την ανάγκη ύπαρξης κατάλληλων συνθηκών συντήρησης και πρόσβασής του από ερευνητές και επιστήμονες από την άλλη».

Η παράδοση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου με κάθε νόμιμη και τυπική διαδικασία από τον Μητροπολίτη Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίο ως επόπτου της Περιφέρειας Βοσπόρου και από τον κ. Γιώργο Παπαλιάρη ,Πρόεδρο της Κοινότητας στον Αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελο Σίσκο, Αρχειοφύλακα των Πατριαρχείων στο γραφείο της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου και φέρει αριθμό πρωτοκόλλου:

Κώδικας 180

ΙΣΤγ’12 (1794-1847) και Κώδικας 26
ΙΣΤγ’13 (1259/1843 – 1317/1902)
Συμβολαιογραφικαί πράξεις Κοινότητος Ταξιαρχών Μ. Ρεύματος.

Για λόγους ασφάλειας προηγήθηκε η μετατροπή των Κωδίκων και σε ψηφιακή μορφή. Έτσι μπορούν να δημοσιευθούν στο διαδίκτυο και στη σελίδα της Κοινότητας , να είναι ακόμα πιο εύκολα προσβάσιμοι στο πλατύ κοινό και να έχουν τη χαρά της περιήγησης σ’ αυτούς.

«Ελπίζουμε οι Κώδικες αυτοί να αποτελέσουν ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα καταγραφής της πλούσιας ιστορίας των Κοινοτήτων μας και να βοηθήσουν τους ερευνητές που θα θελήσουν να ενδιατρίψουν σ’ αυτήν» καταλήγει η ανακοίνωση της Κοινότητας του Μεγάλου Ρεύματος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.