Με τους Πρέσβεις της Γερμανίας και του Βελγίου είχε συνάντηση χθες, Τρίτη 20 Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Στο επίκεντρο των συναντήσεων βρέθηκαν οι πρόσφατες φονικές πλημμύρες στις χώρες αυτές.

Αρχικά ο Μητροπολίτης Ιλαρίων συναντήθηκε στην έδρα της Γερμανικής Πρεβεία με τον επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, στη Ρωσία Γκέζα Αντρέας φον Γκάγερ, στον οποίο επέδωσε το συλληπτήριο μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας προς την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Από την πλευρά του ο Γερμανός Πρέσβης ευχαρίστησε για τη στήριξη το Πατριαρχείο Μόσχας και αντάλλαξε απόψεις με τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ σχετικά με το ζήτημα την κλιματικής αλλαγής και των φυσικών καταστροφών.

Επόμενος σταθμός του Επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας ήταν η έδρα της Βελγικής Πρεσβείας όπου συναντήθηκε με τον Πρέσβη Μάρκ Μίλχισεν.

Ο Μητροπολίτης αρχικά επέδωσε το συλληπτήριο μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας προς τον Βασιλιά των Βέλγων Φίλιππο και ακολούθως εξέφρασε τη συμπαράσταση του προς τον βελγικό λαό. Από τη πλευρά του ο κ. Μίχιλσεν ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για τη συμπαράσταση και τον ενημέρωσε αναλυτικά για το μέγεθος της φυσικής καταστροφής στη χώρα του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.