Πρώτη φορά Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας διασκεδάζει για τα επινίκια του Νομοσχεδίου για τον γάμο ατόμων μεταξύ του ιδίου φύλου!

Ο απολογισμός ενός προαναγγελθέντος θανάτου της παραδοσιακής ελληνικής οικογένειας με πρωτεργάτη τον πρωθυπουργό της ΝΔ και δεκανίκια τα άλλα κόμματα!

Τώρα, αφού καταλάγιασε η σκόνη, που επί μήνες είχε σηκωθεί, και αφορούσε την ψήφιση από την Βουλή των Ελλήνων του νομοσχεδίου για τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, ας προβούμε σε ένα απολογισμό για να δούμε ποιά ήταν τα πρόσωπα εκείνα που επί είτε συνετέλεσαν στην προπαγάνδα, είτε «αλλαξοπίστησαν», είτε στο τέλος απείχαν ή ψήφισανπαρά τις αρχικές τους αντιδράσεις.

Και πρώτα να αναφέρουμε για την αντιθεσμική και εκτός πρωτοκόλλου παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κας Αικατερίνας Σακελλαροπούλου στην μετά την ψήφιση διοργανωθείσα διασκέδαση στο WINE BAR “BY THE GLASS” μαζί με άλλους συνευωχούμενους, στελέχη βασικά της Νέας Δημοκρατίας, δηλ. τους κ.κ. Σκέρτσο, Πατέλη, Ντόρα Μπακογιάννη, Ζέτα Μακρή και μέλη των ΛΟΑΤΚΙ+.Αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα στα χρονικά από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους. Και χαρακτηρίστηκε, άκουσον, άκουσον! ως δείγμα συμβολισμού για την ισότητα! Και το ερώτημα που τίθεται είναι: γιατί η κα Πρόεδρος δεν συμμετείχε σε άλλα υπερψηφίσματα της Βουλής των Ελλήνων και πήγε σε μία τέτοια εκδήλωση που δίχασε την ελληνική κοινωνία; Ως Πρόεδρος υποτίθεται ότι είναι υπερκομματική και σύμβολο της ενότητας και κοινωνικής συνοχής του ελληνικού λαού!

Και ας έλθουμε τώρα στα πρόσωπα που συνετέλεσαν στην προπαγάνδα. Πέραν του κ. προέδρου της κυβέρνησης, που με απαράδεκτους για την Εκκλησία και το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου χαρακτηρισμούς έδωσε το στίγμα της κατά μέτωπον επίθεσης λέγοντας ότι «η Πολιτεία νομοθετεί», «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ» καί «ή παπάς-παπάς ή ζευγάς-ζευγάς», εκείνος που σκανδάλισε περισσότερο τον πιστό λαό ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος με καθημερινές παρεμβάσεις στα ΜΜΕ απαξίωνε τον ρόλο της Εκκλησίας προβαίνοντας και σε ανιστόρητες και προσβλητικές για το Ευαγγέλιο εκφράσεις, όπως ότι «η ομοφυλοφιλία δεν είναι αμαρτία»!, θέλοντας να υποτιμήσει και να απαξιώσει όσους περί του αντιθέτου πρέσβευαν. Στο ίδιο μήκος κύματος και στην νοοτροπία της Woke κουλτούρας εξέπεμπαν ο υπουργός κ. Σκέρτσος, μαζί με τον ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού, κ. Πατέλη.

Εδὠ θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά για τον «kolotoumpo» -υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη, που οι ψηφοφόροι του έμειναν εμβρόντητοι, τόσο για την πέρα για πέρα ανεξήγητη στάση της αντιστροφής των ιδεών του επί του εν λόγω θέματος, όσο και για την μετά πάθους συμμετοχή του στα φροντιστηριακά μαθήματα των βουλευτών της ΝΔ ούτως ώστε να μην προβούν στην καταψήφιση του νομοσχεδίου.

Να δούμε τώρα και τους «αλλαξοπιστήσαντες» της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, που κανένας ψηφοφόρος τους δεν το πίστευε ότι κάποια στιγμή θα το γύριζαν στην αποχή, λες και αυτό ήταν το αλεξιτήριό τους έναντι της Εκκλησίας! Και αυτοί ήταν κυρίως ο κ.κ. Βορίδης, Πλεύρης, η κόρη ιερέως υφυπουργός κα Μαρία Κεφάλα και η του ΠΑΣΟΚ κα Λιακούλη, της Λάρισας. Επί πολύ καιρό διακήρυτταν ότι μετά μανίας θα το καταψήφιζαν, ανεξάρτητα από τί έκβαση θα είχε η θέση τους σε σχέση με την συμμετοχή τους ή μη στην Κυβέρνηση. Και άς μην νομίζουν ότι με την αποχή τους ικανοποίησαν τους εκλέκτορές τους, διότι αυτό στα μάτια του πιστού λαού εκτιμήθηκε ως «προδοσία»!

Τέλος ο λόγος για τους, υποτίθεται «πιστούς χριστιανούς/νές» που έδωσαν την χαριστική βολή για τοτέλος της πυρηνικής οικογένειας στην ορθόδοξη Ελλάδα. Αυτοί είναι όσοι βουλευτές από την επαρχία κυρίως είχαν πολύ καλή σχέση με την Εκκλησία και τους κατά τόπους εκκλησιαστικούς εκπροσώπους, όπως ο κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, Καρδίτασς, που είναι και ανιψιός του Επισκόπου Σεραφείμ των Κυθήρων, η του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρεσβυτέρα κα Αθηνά Λινού, γνωστή για τίς μέχρι τώρα θέσεις για την θεία μετάληψη στην περίοδο της πανδημίας του κορονωιού και πολλοί άλλοιπου οι κατά τόπους ιεράρχες γνωρίζουν, τα πρόσωπα των οποίων έγιναν γνωστά χάρη στην ονομαστική ψηφοφορία που αναγκάστηκε η κυβέρνηση και έκανε στην Βουλή.

Εκείνο που θα πρέπει ιδιαίτερα να επισημάνουμε είναι ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε το παν για να ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο. Ξεσήκωσε όλο το επικοινωνιακό σύστημα, εφημερίδες, κανάλια, sites κλπ κλπ. Εφημερίδες με μεγάλη κυκλοφορία κάθε μέρα φιλοξενούσαν και από ένα μεγάλο αριθμό ειδήσεις ή άρθρα υπέρ του νομοσχεδίου και σχεδόν κανένα κατά. Αυτό δείχνει το πόση δημοκρατία έχουμε στην Ελλάδα!

Και τώρα διαμαρτύρονται για το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το πόσο δηλ. Κράτος Δικαίου έχουμε στην Ελλάδα, όταν φωνές αντίθετες στις δοθείσες από το Μέγαρο Μαξίμου και τις επικοινωνιακές υπηρεσίες των άλλων κομμάτων εντολές για την υπεράσπιση του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου τις φίμωναν στα κανάλια, χαρακτηρίζοντάς τεςομοφοβικές, μεσαιωνικές, σκοταδιστικές, οπισθοδρομικές και ένα σωρό άλλα κοσμητικά επίθετα!

Και κάτι άλλο που δεν μπορούμε να μην το αναφέρουμε. Σε όλες αυτές τις καθημερινές απαξιωτικές για την Εκκλησία εκφράσεις από τα ΜΜΕ και ταυπηρετούντα αυτά παπαγαλάκια (παπάδες, παπαδαριό, γκέι κλπ-κλπ) γιατί έστω ένας εκπρόσωπος του Ιερού Συνδέσμου της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΙΣΚΕ) δεν βγήκε να καταδικάσει βγάζοντας μία ανακοίνωση;

Είναι πολύ κρίμα για χιλιάδες ιερείς της Ελλάδας, και κυρίως για εκείνους τους απλούς παπάδες της υπαίθρου, να μην τους υπερασπιστεί κάποιος από τον Σύνδεσμό τους, αφήνοντάς τους στο έλεος της συκοφαντίας, του διασυρμού και της καταφρόνησης!

Του Γιάννη Παπανικολάου

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.