Διαμονητήριον: Προκειμένου να εξασφαλίσετε μια άδεια εισόδου και να εκδοθεί ένα "Διαμονητήριο" στο όνομά σας (Εκδίδεται για 4 μέρες το πολύ), θα πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής.

Διαμονητήριον:
Προκειμένου να εξασφαλίσετε μια άδεια εισόδου και να εκδοθεί ένα “Διαμονητήριο” στο όνομά σας (Εκδίδεται για 4 μέρες το πολύ), θα πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής.

Το γραφείο είναι ανοικτό από τις 8:30 ως τις 14:00, και το Σάββατο από τις 10:00 ως τις 12:00. Καλό είναι να κλείσετε έγκαιρα την άδεια εισόδου, (ακόμα και ένα ή δύο μήνες νωρίτερα) γιατί ο αριθμός των προσκυνητών είναι περιορισμένος κάθε μέρα. Το ποσόν που θα πληρώσετε για το διαμονητήριο σας είναι 25,00 €.

Αρχικά λοιπόν Τηλεφωνείτε.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ:
Θεσσαλονίκη, τηλ.: +30 2310 252575.
(Εγνατίας 109, Θεσσαλονίκη)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ:
Ουρανούπολη: τηλ.: +30 23770 71421

Θα Χρειαστεί:
Θα σας ζητηθούν τα ακριβή στοιχεία της ταυτότητάς σας, ενώ επιπλέον θα πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων και να δηλώσετε ποια/ποιες από τις Ιερές Μονές πρόκειται να επισκεφτείτε. Οπότε, καλό θα ήταν από πριν να έχετε κάνει μια επικοινωνία με τις Ιερές Μονές, για το που θα μπορούσατε να μείνετε.

Πριν αναχωρήσουν οι επισκέπτες για το Άγιο Όρος πρέπει οπωσδήποτε να προμηθευτούν τα Διαμονητήρια τους. Αυτό γίνεται στην Ουρανούπολη, στα εκεί γραφεία του Άγιου Όρους (δεξιά από το λιμάνι). Εδώ πρέπει να βρίσκονται οι επισκέπτες τουλάχιστον μία ώρα πριν από την αναχώρηση (τηλ.: +30 23770 71421)
Ειδικά για τους αλλοδαπούς επισκέπτες χρειάζονται επίσης:
Συστατική επιστολή από την πρεσβεία της χώρας τους στην Αθήνα ή από το αντίστοιχο προξενείο της Θεσσαλονίκης.
Άδεια εισόδου στο Όρος από το Υπουργείο Εξωτερικών της Αθήνας (Διεύθυνση Εκκλησιαστικών Υποθέσεων) ή από το Υπουργείο Βορείου Ελλάδος της Θεσσαλονίκης (Διεύθυνση Εξωτερικών Υποθέσεων).
Διαβατήριο.

Πάνω στο διαμονητήριο αναγράφονται τα στοιχεία του επισκέπτη, ο κωδικός του αριθμός, η ημερομηνία και οι ημέρες παραμονής.
Συνήθως ορίζονται 4 ημέρες αλλά σε περίπτωση που ο επισκέπτης θελήσει να μείνει περισσότερες μπορεί να ζητήσει παράταση από την Ιερά Μονή που φιλοξενείται.

Είσοδος για το Άγιον Όρος από την Ιερισσό:
Από την Ιερισσό οι επισκέπτες παίρνουν το πλοίο που τους πηγαίνει στην αριστερή πλευρά του Αγίου Όρους και η παραλαβή του Διαμονητηρίου γίνετε στο λιμάνι της Ιερισσού από τον εκεί πράκτορα του Γραφείου Προσκυνητών.

ⓘ Καλό είναι να δηλώνετε κατά την στιγμή της έκδοσης του Διαμονητηρίου και από ποιο λιμάνι θα γίνει η αναχώρησή σας.

►Από την Ιερισσό:
Μπορούν να επισκεφθούν τις μονές με ταχύπλοο σκάφος τις Μονές: Χιλανδαρίου, Εσφιγμένου, Βατοπεδίου, Παντοκράτορος, Σταυρονικήτα, Ιβήρων και Μορφωνού. Για τις άλλες μονές θα πρέπει να κατέβουν στη μονή Ιβήρων (3 ώρες με το ταχύπλοο), από εκεί να πάνε στις Καρυές (μισή ώρα με το λεωφορείο) και από εκεί στις μονές που επιθυμούν.

►Είσοδος από την Ουρανούπολη:
Ξεκινάνε άλλα πλοία και ταχύπλοα που πηγαίνουν στην δεξιά πλευρά και κάνουν στάση στις μονές: Δοχειαρίου, Ξενοφώντος, Παντελεήμονος, Γρηγορίου, Διονυσίου, Αγίου Παύλου και στης Σκήτες: Νέα Σκήτη, Αγία Άννα, Κατουνάκια, Καυσοκαλύβια.

☑ Για τις άλλες μονές οι επισκέπτες θα πρέπει να αποβιβαστούν στο λιμάνι της Δάφνης (2 ώρες με το καραβάκι) και 45 λεπτά με ταχύπλοο.
Από το λιμάνι της Δάφνης με λεωφορείο και mini busμεταβαίνουμε στις Καρυές (μισή ώρα με το λεωφορείο), την πρωτεύουσα του Αγίου Όρους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.