Σύσσωμη η μοναχική αδελφότητα της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, η δικηγόρος που την εκπροσωπεί ενώπιον των εκκλησιαστικών και των πολιτικών δικαστηρίων Ανδριάνα Κλαϊδη και υποστηρικτές των μοναχών μετέβησαν σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Ο λόγος: Πέρασαν το κατώφλι του Πρωτοδικείου και καταχώρησαν ένσταση εναντίον του δικαστικού διατάγματος για δήμευση περιουσιακών στοιχείων της Μονής, συμπεριλαμβανομένου του χρηματικού ποσού πέραν των 800,000 ευρώ.

Όπως μετέδωσε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο δημοσιογράφος Χριστόφορος Νέστορος, ανάμεσα στους λόγους που υποβλήθηκαν στην ένσταση περιλαμβάνονται ότι το χρηματικό ποσό που εντοπίστηκε σε χρηματοκιβώτιο ανήκει στη Μονή και ότι προοριζόταν για σκοπούς επέκτασης των κτιριακών εγκαταστάσεων του μοναστηριού.

Νωρίτερα, στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο δικηγόρος Ολύμπιος Χριστοφή αποκάλυψε ότι άμεσα ολοκληρώνονται οι αστυνομικές έρευνες για δύο πτυχές της υπόθεσης και αναμένεται οι φάκελοι να υποβληθούν ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας για περαιτέρω οδηγίες χειρισμού.

Πρόκειται για το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και καταδεικνύει επίθεση από μοναχό εναντίον γυναίκας στον περίβολο του μοναστηριου και την καταγγελία πολίτη για σεξουαλική παρενόχληση από μοναχό, καθώς εργαζόταν στο ζαχαροπλαστείο της Μονής.

Ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού ανέφερε πληροφορίες ότι η Ιερά Μονή του Οσίου Αββακουμ στο Φτερικούδι θα παραμείνει για χρονικό διάστημα κλειστή, ενώ θα επαναλετουργήσει ως προσκύνημα. Μελλοντικά, δεν αποκλείεται να μεταφερθεί εκεί γυναικεία μοναχική αδελφότητα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.