Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος μετέφερε την εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας στον πανηγυρίσαντα Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου στο Αρκαλοχώρι.

Το απόγευμα της Κυριακής, 3 Ιουλίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ανταποκρινόμενος σε παράκληση και πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου, μετέφερε την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας, της Ρεϊσδεριανής, στον πανηγυρίσαντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ανδρέου του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι.

Η υποδοχή της περίπυστης εικόνας έγινε στο προαύλιο του ναού από τον Σεβ. Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο και τον εορτάζοντα τα σεπτά ονομαστήριά του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ανδρέα και ακολούθησε Δοξολογία. Στη συνέχεια τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. κ. Ανδρέας, ο οποίος μετά την ευλόγηση των άρτων κήρυξε τον θείο λόγο στο πολυπληθές εκκλησίασμα αναφερόμενος στη βιωτή του εορταζόντος Αγίου, αλλά και για την Ιερά Εικόνα της Παναγίας, όπου έφεραν οι πρόσφυγες κατά τον διωγμό τους από την Μικρά Ασία. Τέλος, ευχαρίστησε τους παρισταμένους Αρχιερείς, κληρικούς και λαϊκούς και τις αρχές του τόπου για την παρουσία τους. Τον εορτάζοντα Αρχιερέα αντιφώνησε με θερμούς λόγους ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, που αφίχθη κατά την ακολουθία του εσπερινού, και εξέφρασε τις εόρτιες ευχές αλλά και τα συγχαρητήρια εκ μέρους της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, για συνέχιση της θεοφιλούς και θεαρέστου ποιμαντορίας του Σεβασμιωτάτου.

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Ανδρέα και της Εικόνας Παναγίας της Ελεούσης στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, προεξάρχοντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου. Προ της Απολύσεως, μπροστά από την είσοδο του ναού και ενώπιον της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας, εψάλη Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής, κηρύσσοντας ο Σεβ. κ. Ανδρέας την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων της Μητροπόλεως για τη συμπλήρωση των εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.