Στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας μετέβη ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος όπου και έγινε δεκτός από τον Ενδοξώτατο Αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχο κ. Γεώργιο Φασούλα.

Ο κ. Αρχηγός καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο, τού παρουσίασε τους ανώτατους αξιωματικούς του Αρχηγείου και εν συνεχεία, όλοι μαζί επισκέφθηκαν τον χώρο των ιστορικών εκθεμάτων του ΑΤΑ. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Αρχηγό για την ευθύνη εποπτείας που έχει ο Μείζων αυτός Επιχειρησιακός Σχηματισμός της Πατρίδας μας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τον κ. Αρχηγό για την μεγαλειώδη υποδοχή που του επεφύλαξε και μεταξύ άλλων τόνισε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι προσευχόμαστε πάντοτε για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος, για όλα τα στελέχη και τα στρατευμένα νιάτα μας και τις οικογένειές τους. Πάντοτε μνημονεύουμε τους πεσόντες την ώρα του καθήκοντος και δεν ξεχνούμε την θυσία, τον ηρωισμό και το παράδειγμά τους, το οποίο μας κατέλειπαν ως πολύτιμη παρακαταθήκη. Σας μεταφέρω την εκτίμηση, την αγάπη και το σεβασμό των Ορθοδόξων Ελλήνων της Αυστραλίας και όλης της Ωκεανίας καθώς και την βεβαία πίστη μας και ανάπαυσή μας ότι η Ελλάδα είναι σε χέρια ικανών αεροπόρων, που είναι έτοιμοι να δώσουν και τη ζωή τους ακόμη, αν αυτό χρειαστεί…».

Αφού έγινε η ανταλλαγή αναμνηστικών, ο κ. Αρχηγός συνόδευσε τον Αρχιεπίσκοπο στην 110 Πτέρυγα Μάχης, εκεί όπου έγινε δεκτός από τον Διοικητή της Μονάδος κ. Δημοσθένη Ντόλα, ο οποίος επίσης, τόν ενημέρωσε για την ετοιμότητα και την επιτυχή διεξαγωγή των αεροπορικών επιχειρήσεων, ενώ είχε την ευκαιρία να τους επιδείξει τα νέα αεροσκάφη της Πατρίδας μας.

Ακολούθως, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, επισκέφθηκε, ως τελευταίο του σταθμό της επισκέψεως του στη Λάρισα, την 1η Στρατιά.

Ο Ενδοξώτατος Διοικητής της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος κ. Ιωάννης Τσιόπλος υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο, παρουσία όλων των Ανώτατων Αξιωματικών, τον καλωσόρισε και του συνέστησε τα Επιτελικά Στελέχη της 1ης Στρατιάς, ενώ είχε την ευκαιρία να του παρουσιάσει την ευθύνη εποπτείας του Μείζονος Στρατιωτικού Σχηματισμού της Χώρας μας.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στην Αίθουσα Τιμών «ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΖΑΝΙΔΑΚΗ» της 1ης Στρατιάς με την ξενάγηση και την ανταλλαγή των αναμνηστικών δώρων. Να σημειωθεί ότι στις επισκέψεις αυτές παρών ήταν και οικείος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.