Αναφέρει το Πατριαρχείο Μόσχας:

Το 4ο Διεθνές Συνέδριο για την ποιμαντική διακονία στο χώρο της υγείας και με τίτλο «Αναθερμαίνοντας την ελπίδα. Ανακαλύπτοντας την ελπίδα στις δυσχέρειες της ζωής» πραγματοποιήθηκε μεταξύ 11 και 15 Οκτωβρίου 2017 στη Ρόδο. Το Συνέδριο ασχολήθηκε με τη εξέταση της έννοιας «ελπίδα» στα πλαίσια της Ορθοδόξου ανθρωπολογίας.

Η παράδοση διεξαγωγής συνεδρίων ανά τριετία καθιερώθηκε από το 2008. Η εκδήλωση προσφέρεται για την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ των ιερέων, οι οποίοι υπηρετούν στα νοσηλευτικά και ιατρικά ιδρύματα. Το 2017 στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 200 εκπρόσωποι κλήρου και θεολόγων από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και λοιπές κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας εκπροσωπούσε ο Πρωθιερέας Αλέξιος Μπαμπούριν, εφημέριος του Ιερού Ναού Εναποθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Παναγίας στη Μόσχα, μέλος του Εκκλησιαστικού και Κοινωνικού Συμβουλίου Βιοϊατρικής Ηθικής και της Διοικήσεως του Συνδέσμου «Losevskiye besedy». Τυγχάνει επίσης το γηραιότερο επιστημονικό στέλεχος του Επιστημονικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας.

Η παράδοση διεξαγωγής συνεδρίων ανά τριετία καθιερώθηκε από το 2008.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.