Η επίσκεψή του αυτή θα μας προσφέρει ένα εμπνευσμένο και ανανεωμένο όραμα για την πίστη μας.”

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: Στις ΗΠΑ βρίσκεται ξανά μετά από δώδεκα χρόνια ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος προσγειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 23 Οκτωβρίου στην στρατιωτική βάση Άντριους.
Τον Πατριάρχη υποδέχθηκε με μήνυμά του στο Τwitter ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ο οποίος έγραψε τα εξής:

“Eίναι μεγάλη η ευλογία και ανείπωτη η χαρά μας που υποδεχόμαστε στις Η.Π.Α. τον πνευματικό μας πατέρα, την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Η επίσκεψή του αυτή θα μας προσφέρει ένα εμπνευσμένο και ανανεωμένο όραμα για την πίστη μας.”

Έξω από το ξενοδοχείο βρίσκονταν Μητροπολίτες, ιερείς και μαθητές από την κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στη Μπεθέσδα του Μέριλαντ που περίμεναν υπομονετικά κρατώντας λουλούδια για να καλωσορίσουν τον Πατριάρχη, ο οποίος τους μοίρασε ως ευλογία από ένα μικρό σταυρουδάκι.

Ο Πατριάρχης κατέφθασε συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, ο οποίος ανέβηκε πρώτος στο βήμα για να τον προλογίσει. Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε μια ιστορική αναδρομή σε όλες τις επισκέψεις που έχει πραγματοποιήσει ο κ. Βαρθολομαίος στις ΗΠΑ. Μάλιστα θυμήθηκε ότι στην επίσκεψη του 2004 είχε υπηρετήσει και ο ίδιος ως διάκονος όπως κάνει τώρα ο τριτεύων πατριαρχικός διάκος Καλλίνικος που βρίσκεται τους τελευταίους μήνες στην κοινότητα του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Σίλβερ Σπρινγκ του Μέριλαντ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.