Αποκλειστικές δηλώσεις στο ΡΙΚ παραχώρησε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου Γεώργιος.

Πρόθεση του εμψηφισμένου Αρχιεπισκόπου Γεωργίου, είναι η τελετή ενθρόνισης να πραγματοποιηθεί στις 8 Ιανουαρίου.

Μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, στην πρώτη συνέντευξη μετά την εκλογή του στη θέση του Αρχιεπισκόπου, ο Κύπρου Γεώργιος σημείωσε ότι μέχρι την ημερομηνία αυτή θα έχουν τελειώσει οι γιορτές και θα έχει παρέλθει επίσης η εβδόμη Ιανουαρίου, ημερομηνία των Χριστουγέννων γιά όσους χρησιμοποιούν το παλαιό ημερολόγιο.

Ως εκ τούτου, αν κάποιο από τα Πατριαρχεία πού επιθυμούν να παραστούν στην ενθρόνιση, χρησιμοποεί το παλαιό ημερολόγιο, θα μπορεί να παραστεί,δήλωσε ο νέος Αρχιεπίσκοπος.

Αναφερόμενος στην εκλογή του,ο εμψηφισμένος Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι αυτή επετεύχθη με ευρύτατη πλειοψηφία ενώ υπογράμμισε επίσης την τοποθέτηση και των άλλων δύο συνυποψηφίων του , τόσο δηλαδή του Λεμεσού Αθανασίου όσο και του Ταμασού Ησαϊα, ότι τάσσονται μαζί του και θα εργαστούν με ενότητα γιά το καλό της Εκκλησίας.

Αυτό είναι ένα μήνυμα ενότητας και προς τον λαό μας, συμπλήρωσε. Μιλώντας πάντα στον Πέτρο Μελαϊση, ο Κύπρου Γεώργιος σημείωσε ότι κύριο μέλημά του είναι τα προβλήματα του λαού τα οποία εν πολλοίς πηγαζουν λόγω της κατοχής, η επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού αλλά και τα προβλήματα της σύγχρονης εποχής.

Η εμψηφισμένος Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε επίσης τη θέση ότι Επιστήμη και Θεολογία δεν συγκρούνται αλλά συμπορεύπονται γιά να λύσουν τα προβλήματα του ανθρώπου. Μάλιστα δήλωσε ότι η εκκλησία θα μπορεί να αξιοποιήσει την επιστήμα γιά να φτάσει κοντά στους ανθρώπους.

Τέλος, ο Κύπρου Γεώργιος ανέφερε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στην τηλεφωνική τους επικοινωνία, τον κάλεσε να επισκεφθεί το Πατριαρχείο την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Μαζί του επικοινώνησαν επίσης και άλλοι προκαθήμενοι εκκλησιών , όπως ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.