Γράφει ο Θεόδωρος Καλμούκος | Εθνικός Κήρυκας-Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, στις 11 η ώρα το πρωί, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος θα τελέσει αγιασμό και θα ευλογήσει το ξεκίνημα του μεγάλου έργου αποπεράτωσης του ιερού ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου, στο Σημείο Μηδέν.

Πρόκειται για μία κορυφαία ιστορική πράξη διότι όπως έχουμε τονίσει σε πολλαπλά δημοσιεύματά μας έπειτα από πολλά χρόνια ταπείνωσης, αισχύνης και στασιμότητας, η Εκκλησία και η Ομογένεια της Αμερικής περνούν στο επίπεδο της περηφάνιας, της αίγλης και της απτής απόδειξης πως με την κατάλληλη ηγεσία μπορεί να κινήσει όρη.

Στην τελετή αναμένεται να παραστεί ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο, ο οποίος συνέβαλλε τα μέγιστα στην έξοδο από το αδιέξοδο στο οποίο είχε εγκλωβιστεί η Εκκλησία και η Κοινότητά μας.

Ο κυβερνήτης κ. Κουόμο πίστεψε στην ηγεσία, την ντομπροσύνη και αποφασιστικότητα του νέου Αρχιεπισκόπου και των συνεργατών του στο έργο του Αγίου Νικολάου, π. Αλεξάνδρου Καρλούτσου, Μιχάλη Ψαρού, Τζον Κατσιματίδη και άλλων και φυσικά στην αξιοπιστία και επίπεδο του Οργανισμού «οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου».

Αυτό που θα γίνει τη Δευτέρα το είχε εξαγγείλει ο Αρχων Μιχάλης Ψαρός με συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουλίου. Ιδού το σχετικό απόσπασμα: «Αναφορικά αν έχει υπογραφεί το συμβόλαιο με την οικοδομική εταιρεία Skanska, ο κ. Ψαρός έδωσε την εξής απάντηση: «Μάλιστα, οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου υπέγραψαν συμβόλαιο με την Skanska, το οποίο το διαπραγματεύθηκε ο Richard Browne (Ρίτσαρντ Μπράουν), ο οποίος ανέλαβε εθελοντικά να είναι ο Εκτελεστικός Διευθυντής (Chief Operating Officer) και σύμβουλος της οικοδομής.

Ενώ έχει ξεκινήσει η ανοικοδόμηση για το εξωτερικό περίβλημα του τοίχου τον Ιανουάριο του 2020 σε Κατασκευαστική Μονάδα στη Μεσοδυτική Περιοχή των ΗΠΑ και την Αυστρία, προγραμματίζουμε να ξεκινήσουμε την ανοικοδόμηση στο Σημείο Μηδέν την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου του 2020. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ξεκινούμε. Είναι μία τέτοια ευλογία έπειτα από όλα αυτά τα χρόνια εργασίας».

Ηδη στον χώρο του Αγίου Νικολάου έχει φτάσει και τοποθετηθεί ο τεράστιος γερανός, όπως μαρτυρεί και το φωτογραφικό στιγμιότυπο, ο οποίος θα συντελέσει τα μέγιστα στη διαδικασία της ανοικοδόμησης.

Τονίζεται ότι καθυστέρηση της επανέναρξης των εργασιών της αποπεράτωσης του έργου οφείλεται στα μέτρα και τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί από τις Αρχές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Μιχάλης Ψαρός είχε ευφυώς τονίσει στη συνέντευξή του πως «όταν ολοκληρωθεί το Εθνικό Προσκύνημα θα είναι το πλέον ορατό σύμβολο της Αγίας Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού και του ελληνικού Ιδεώδους στην Αμερική.Το Εθνικό Προσκύνημα είναι η αμερικανική μας Αγία Σοφία και ο αμερικανικός μας Παρθενώνας. Εύχομαι ότι οι πιστοί μας σε όλες τις πενήντα πολιτείες θα αισθανθούν την ευθύνη και τη χαρά της ύπαρξης της μόνης θρησκευτικής δομής και μόνης χριστιανικής εκκλησίας από οποιαδήποτε άλλη Δικαιοδοσία στο Σημείο Μηδέν και θα αισθανθούν παρηγοριά που ένας Ιουστινιάνειος σταυρός θα υψώνεται πάνω σ’ αυτό που είναι τώρα ο τόπος αναπαύσεως τριών χιλιάδων μαρτύρων όλων θρησκευτικής πίστης οι οποίοι μαρτύρησαν την 11η Σεπτεμβρίου του 2001».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.