Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η χειροτονία του νέου Επισκόπου Σασίμων κ. Κωνσταντίνου (Μώραλη), βοηθού παρά τω Σεβ. Μητροπολίτῃ Ντένβερ κ. Ησαΐα, θα τελεστεί στις 15 Οκτωβρίου στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στη Νέα Υόρκη.

Όπως αναφέρει ρητά η ανακοίνωση: «Σε συνέχεια της από 22ας Ιουλίου 2022 ανακοινώσεως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ομόφωνη εκλογή του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Σασίμων Κωνσταντίνου (Μώραλη) ως βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ντένβερ, με πολλή χαρά η Ιερά Αρχιεπισκοπή μας ανακοινώνει ότι η χειροτονία του στην Ιερά Επισκοπή θα τελεστεί στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στη Νέα Υόρκη αυτό το φθινόπωρο, στις 15 Οκτωβρίου.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) γεννήθηκε το 1966 στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ. Είναι γιος του αείμνηστου Πέτρου (Μικρασιάτη πρόσφυγα, που γεννήθηκε στην Αθήνα) και της Σάρας (από το Mobile της Αλαμπάμα) και είναι ο μικρότερος από τα τρία παιδιά της οικογένειάς του.

Από νεαρή ηλικία, υπηρέτησε στον Ελληνικό Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Βαλτιμόρη, υπό τον αείμνηστο π. Κωνσταντίνο Μ. Μόνιο, που τον ενθάρρυνε να συνεχίσει τη διακονία. Το 1988 ξεκίνησε τις σπουδές του στο Ελληνικό Κολλέγιο και αποφοίτησε από την Ελληνική Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού το 1994. Χειροτονήθηκε Ιεροδιάκονος και Πρεσβύτερος το 1996 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Νιου Τζέρσεϋ Σύλλα και διορίστηκε στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Βαλτιμόρη – στην ίδια ενορία όπου βαπτίστηκε και ανδρώθηκε – όπου και υπηρέτησε ως εφημέριος μέχρι σήμερα. Έγινε Αρχιμανδρίτης το 2002. Στις 22 Ιουλίου 2022 εξελέγη από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Επίσκοπος Σασίμων.

Με περισσότερες από 1.000 οικογένειες στον Καθεδρικό Ναό, όπου υπηρετεί, έχει εργαστεί ακούραστα για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της ενορίας και της ευρύτερης κοινότητας της Βαλτιμόρης. Έχει καθιερώσει μια σειρά από προγράμματα για τη νεολαία και είναι ο ιδρυτής του Annunciation Senior Center, το οποίο μέχρι να κλείσει εξαιτίας της covid, προσέφερε στα ηλικιωμένα μέλη της κοινότητας ένα ασφαλές καταφύγιο για χριστιανική συντροφιά, παρέχοντας και το υψηλότερο επίπεδο περίθαλψης.

Υπηρέτησε ως διευθυντής του Camp «Good Shepherd» της περιοχής Chesapeake. Σήμερα, ο Θεοφιλέστατος υπηρετεί στο Διοικητικό Συμβούλιο τόσο του Ελληνικού Κολλεγίου της Ελληνικής Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού όσο και της Ακαδημίας του Αγίου Βασιλείου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.