Έρχεται στις 10 Ιουνίου ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς στην Ελλάδα.

Στις 10 Ιουνίου ο Ολαφ Σολτς θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Βόλφγκανγκ Μπούχνερ θα παρακαθήσει, έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε δείπνο στο πλαίσιο της Συνόδου της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο κ. Σολτς θα διανυκτερεύσει στη Θεσσαλονίκη, από όπου την επόμενη ημέρα θα μεταβεί στα Σκόπια και ακολούθως στη Βουλγαρία. Θα έχουν προηγηθεί επισκέψεις του κ. Σολτς την Παρασκευή στο Κόσοβο και στη Σερβία.

Στην Αθήνα θα βρεθεί μία ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 9 Ιουνίου η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία θα συναντηθεί με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Υπενθυμίζεται ότι πριν δύο ημέρες, η Γερμανία έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ότι δεν θα γίνεται ανεκτό να αμφισβητείται η κυριαρχία της Ελλάδας. Αυτή η δήλωση έγινε ένα 24ωρο μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Σολτς στο περιθώριο της συνόδου κορυφής.

Σε μια εμφανή αλλαγή στάσης σε σχέση με αυτή που είχε καταγραφεί πριν από μερικές ημέρες, το Βερολίνο, διεμήνυσε ότι «πρέπει να αποφεύγονται οι προβοκάτσιες, οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας» προσθέτοντας ότι «είναι λάθος οι υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά».

Ερωτηθείς τι απάντησε ο Όλαφ Σολτς στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος του παρουσίασε και με στοιχεία την τουρκική προκλητικότητα που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα, ο εκπρόσωπος του Γερμανού Καγκελάριου απάντησε ότι «πρέπει να υπάρχει σεβασμός στα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ» προσθέτοντας ότι «τα προβλήματα πρέπει να λύνονται με διάλογο και πάντα στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου».

Ο εκπρόσωπος του Όλαφ Σολτς έκλεισε μάλιστα την απάντησή του με ένα ξεκάθαρο μήνυμα από το Βερολίνο προς την Άγκυρα: «Δεν γίνεται ανεκτό να αμφισβητείται η ακεραιότητα της Ελλάδας».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.