Κατά τη συνεδρίαση της ΔΙΣ αποφασίστηκε η επιπλέον ενημέρωση του λαού με σχετική εγκύκλιο που θα εκδοθεί από την Εκκλησία της Ελλάδος για το θέμα του εμβολίου ώστε να πεισθούν οι πιστοί που διατηρούν τις αμφιβολίες τους ενώ έχουν σταλεί 14 ερωτήσεις στον κ. Τσιόδρα τις οποίες θα απαντήσει με απλό τρόπο ώστε να μοιραστούν στις ενορίες των πιστών.

Συγκεκριμένα τα 4 σημεία που η ΔΙΣ αποφάσισε:
α) Να αποσταλεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετική Εγκύκλιος προς τον Λαό με σκοπό την ενημέρωση των πιστών για την πνευματική και κανονική διδασκαλία της Εκκλησίας σε θέματα πανδημιών, συνιστώντας προσευχητική εγρήγορση και συχνή συμμετοχή στην λατρευτική Της ζωή.

β) Να συστήσει για μία ακόμη φορά την ελεύθερη επιλογή του εμβολιασμού ως την αποκλειστική και επιστημονικά ελεγμένη λύση αναχαίτισης της εξάπλωσης του ιού.

γ) Να υπενθυμίσει ότι μόνη αρμόδια να εκφέρει τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος επί όλων των ανακυπτόντων θεμάτων είναι η Δ.Ι.Σ. ως η διαρκής «συνοδική φωνή», ο Εκπρόσωπος δε Αυτής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας είναι ο μόνος εκφραστής των αποφάσεών Της προς τα Μέσα της Ενημερώσεως.

δ) Να ελέγξει και περιορίσει κάθε παράλογη και μεμονωμένη φωνή απάδουσα προς το συνοδικό πολίτευμα της Εκκλησίας και την μακραίωνη κανονική Της Παράδοση προκειμένου να αποφευχθεί ο σκανδαλισμός των πιστών και η διακινδύνευση της υγείας όλων.

Ακόμα κατά την τρίτη ημέρα της συνεδρίασης, την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κάλεσε σε απολογία τους Αρχιερείς που δεν είχαν συστρατευτεί στα μέτρα που είχαν αποφασιστεί να τηρηθούν κατά την περίοδο του Πάσχα για την πρόληψη από τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα προφορικές εξηγήσεις θα κληθούν να δώσουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς στην επόμενη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τον Αύγουστο αναφορικά με την απειθαρχία που τους καταλογίζεται ως προς την έκτακτη διαδικασία τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.