Ουκρανία και Σαουδική Αραβία έχουν στείλει προσκλήσεις στις ηγεσίες περίπου 30 χωρών ενόψει της διάσκεψης που θα διεξαχθεί στην Τζέντα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Αρκετά μακριά από τις γραμμές του μετώπου, στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας πρόκειται να διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο (5 – 6 Αυγούστου) μια νέα διεθνής διάσκεψη με θέμα συζήτησης την ειρήνευση στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, πολλά θα κριθούν από δύο παράγοντες: από τον αριθμό των χωρών που θα δώσουν το «παρών» σε αυτήν τη διάσκεψη και από τις αποφάσεις που ενδέχεται να ληφθούν αναφορικά με τα επόμενα βήματα.

Σημειώνεται ότι η Ουκρανία και η Σαουδική Αραβία έχουν στείλει προσκλήσεις σε περίπου 30 χώρες. Η Ρωσία είναι σαφές ότι δεν θα είναι εκεί.

Από την άλλη πλευρά, οι ΗΠΑ και αρκετές ευρωπαϊκές χώρες (μεταξύ αυτών η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Πολωνία) αναμένεται ότι θα είναι εκεί, ενώ το «παρών» αναμένεται να δώσουν και αξιωματούχοι από την Τουρκία, την Ινδία, τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική. Αυτό που αναμένεται με ενδιαφέρον να φανεί είναι εάν θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία από την Κίνα ή όχι.

Η επερχόμενη συνάντηση θα θεωρηθεί μεγάλη επιτυχία εάν συνοδευτεί από μια κοινή δήλωση/διακήρυξη αρχών που θα καθορίζει το πλαίσιο των ειρηνευτικών συνομιλιών ορίζοντας παράλληλα και μια ημερομηνία για τη διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής για την ειρήνη που φιλοδοξεί να φιλοξενήσει κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον η ουκρανική πλευρά. Αυτό το σενάριο, ωστόσο, θεωρείται ιδιαίτερα αισιόδοξο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.