Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε σήμερα ο Περικλής Νεοφύτου, πατέρας του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού που απεβίωσε πλήρης ημερών σε ηλικία 99 ετών. Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλει στον ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας, στο κοιμητήριο της Αργάκας προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου.

Στην εξόδιο ακολουθία παρέστη η σύζυγος του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Άντρη Αναστασιαδη, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ, βουλευτές, ηγέτες κομμάτων, οι Δήμαρχοι Λευκωσίας, Λεμεσού και Πάφου, ο αστυνομικός διευθυντής Πάφου και ο βοηθός αστυνομικός διευθυντής Πάφου, φίλοι και συγγενείς του εκλιπόντα.

Στον επικήδειο εκ μέρους της οικογένειας μίλησε ένας εκ των εγγονών του, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον παππού του τον Πική, που ανέθρεψε πέντε παιδιά σε ένα σπίτι των 60 τετραγωνικών, μέρος του οποίου χρησιμοποιούσαν και σαν αποθήκη. Είχε, όπως είπε, πιστούς φίλους σε όλη την Κύπρο από την Καρπασία μέχρι τον Πύργο της Τηλλυρίας και χωρίς ποτέ να δημιουργήσει εχθρούς. Από τους φίλους του, συνέχισε ο εγγονός του, ξεχώρισαν οι Τουρκοκύπριοι που λάτρευαν τον παππού του, τους οποίους στήριζε, όταν δυσκολεύονταν να εξασφαλίσουν δάνεια από τις τράπεζες.

Πάλεψες, είπε, πάντα τίμια, “έχοντας πάντα ψηλά τις αρχές και τις αξίες σου”, σημειώνοντας πως είναι αυτές οι πολύτιμες αξίες οι κρυφοί θησαυροί που βοήθησαν τον παππού τους Πική να δημιουργήσει μαζί με την αγαπημένη τους γιαγιά Κρυστάλα ένα στέρεο σπίτι. Για σένα, είπε ο εγγονός του, ο λόγος του ανθρώπου ήταν ιερή παρακαταθήκη, αδιαπραγμάτευτη λέγοντας ακόμη πως ήταν αληθινός και ντόμπρος και ένθερμος υποστηρικτής της επανένωσης του τόπου μας. Βράχος δίπλα στα παιδιά σου και τα εγγόνια σου είπε ο εγγονός του, «δίπλα στον Αβέρωφ σου, που διάλεξε τον πιο δύσκολο δρόμο από τα υπόλοιπα σου παιδιά, τον δρόμο της πολιτικής». Ακολούθως ο εγγονός του ευχαρίστησε εκ μέρους της οικογένειας του όλους όσοι παρέστησαν στην κηδεία για το τελευταίο αντίο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.