Αρχιερείς, πιστοί, συγγενείς, φίλοι και η πολιτική ηγεσία της Πάφου αποχαιρέτησαν σήμερα το απόγευμα τον Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Εγκλειστριώτη, που εκοιμήθη σε ηλικία 68 ετών ταλαιπωρημένος από τον κορωνοϊό.

Η κηδεία του τελέστηκε στις 17:00 στην Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου, στη Μονή που υπηρέτησε από το 1964.

Της εξοδίου ακολουθίας, που ψάλθηκε από το Καθολικό της Μονής, προέστη ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Βόστρων Τιμόθεο, Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο, τον Επίσκοπο Νητρίας Νικόδημο, εκ μέρους του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, και Πάσης Αφρικής Θεόδωρου και μελών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρου, που είναι αδερφός του εκλιπόντα, Λεμεσού Αθανάσιο, Κυρηνείας Χρυσοστόμου, Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα και των Επισκόπων Χύτρων Λεόντιο και Αρσινόης Παγκράτιο .

Ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος αφήνει πίσω του πλούσιο κοινωνικό έργο και προσφορά. Μεγάλη ήταν η προσφορά του και στα εκκλησιαστικά δρώμενα. Η Μητρόπολη Κύκκου και Τηλλυρίας θα συνδράμει στην ολοκλήρωση του Ναού του Αγίου Εφραίμ η ανέγερση του οποίου άρχισε με πρωτοβουλία του Αρχιμανδρίτη Αλέξιου Εγκλειστριώτη όπως ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης Νικηφόρος, ενώ και φίλοι του εκλιπόντα υποσχέθηκαν ότι θα συνεχίσουν το έργο του, κυρίως αυτό που μένει ημιτελές, την ανέγερση του ιερού ναού του Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης, που ανεγείρεται κοντά στη μονή Αγίου Νεοφύτου.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.