Μετά το μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Γέροντος Καμπάλας κυρού Ιωνά, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ συνεχίζει την ποιμαντορική του περιοδεία στην Τανζανία, όπου τον υποδέχθηκαν χθες το απόγευμα ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας Αγαθόνικος, τα μέλη του Επισκοπικού Συμβουλίου και ιερείς της περιοχής.

Συγκεκριμένα, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας συνόδευσαν μέχρι τα σύνορα της Ουγκάντας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναϊρόμπι Μακάριος, ο Θεοφ. Επίσκοπος Γκούλου Σίλβεστρος, κληρικοί, βουλευτές συνοδευόμενοι από συνοδεία ασφαλείας του κράτους και ο συνοδός του, Αρχιμανδρίτης Ελπιδοφόρος.

Η υποδοχή που του επιφύλαξαν οι πιστοί Χριστιανοί και ιδιαίτερα η νεολαία (με χορούς, τραγούδια και δώρα) στην Τανζανία προξένησε στον Μακαριώτατο μεγάλη χαρά.

Οι χριστιανοί υποδέχθηκαν τον Πατριάρχη με αλλαλαγμούς χαράς, κρατώντας σημαίες του Πατριαρχείου και φορώντα μπλουζάκια με το πρόσωπο του Πατριάρχη. Νωρίς το βράδυ, ο Μακαριώτατος έφθασε στη Μπουκόμπα, όπου στο Ξενοδοχείο τον περίμεναν και τον υποδέχθηκαν οι ιερείς, οι πρεσβυτέρες, οι μοναχές και οι Ιεροσπουδαστές της Ιερατικής Σχολής “Ευαγγελιστής Μάρκος”. Αμέσως ὁ Πατριάρχης, κάθισε με τους ιερείς και τις πρεσβυτέρες σε εορταστικό βραδινό τραπέζι.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος ολοκλήρωσε χθες την ποιμαντική του επίσκεψη στην Ουγκάντα με μια επίσκεψη στον πρόεδρο της χώρας.

Ο Πατριάρχης και η συνοδεία του επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο Kaguta Yoweri K. Museveni στο State House Entebbe. Εκεί ο κ.κ. Θεόδωρος επαίνεσε τη φιλοξενία, που του έκανε η κυβέρνηση της Ουγκάντας από τη στιγμή που μπήκε στη χώρα ​​μέχρι και χθες και δήλωσε ότι εκτιμά, επίσης, την εγκάρδια σχέση που μοιράζεται η Εκκλησία με το κράτος.

Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την αγάπη του στην Ουγκάντα, ​​αναφερόμενος σε όλες τις προηγούμενες επισκέψεις του και τον ευχαρίστησε επίσης για την ευλογία στη χώρα.

Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε τον πρόεδρο για την προσφορά ενός γνωστού του στη Ρωσία, που θα φέρει στην Ουγκάντα ​​20.000 εμβόλια Covid και αυτό θα γίνει μέσω της Πρεσβείας της Ουγκάντας στη Ρώμη και του Συμβουλίου της Ουγκάντας στην Αθήνα.

Εν τέλει, ο Πατριάρχης ευλόγησε τον πρόεδρο και του ευχήθηκε πολλά χρόνια καλής υγείας στην Ουγκάντα.

Ο Μακαριώτατος μετά την Τανζανία θα μεταβεί στη Νότια Αφρική και αλλού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.