Τη Δευτέρα, 29ην Μαΐου 2017, η Α.Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης μας κ. κ. Βαρθολομαίος αναχώρησε προς τη Στουτγκάρδη Γερμανίας, προκειμένου να επισκεφθεί την Ευαγγελική Εκκλησία Γερμανίας, η οποία γιορτάζει εφέτος την 500η επέτειο της Μεταρρυθμίσεως, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του Προκαθημένου της Σεβ. Επισκόπου Δρ. Heinrich Bedford - Strohm, ανταποδίδοντας την επίσκεψη του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο Επίσκοπος Δρ. Heinrich Bedford – Strohm είχε επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Κατά την παρουσία του στη Γερμανία ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα ανακηρυχθεί επίτιμος Διδάκτωρ της Ευαγγελικής Θεολογικής Σχολής του ιστορικού Πανεπιστημίου της Τυβίγγης.

Από την Βυρτεμβέργη η Α. Θ. Παναγιότης κ. κ. Βαρθολομαίος θα μεταβεί στην πρωτεύουσα, το Βερολίνο ως προσκεκλημένος του Ιδρύματος Konrad Adenauer, όπου θα δώσει διάλεξη με θέμα «Ορθοδοξία και ανθρώπινα δικαιώματα», θα έχει δε συνάντηση και με το νέο Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Μέλη της Πατριαρχικής συνοδείας κατά την επίσημη αυτήν επίσκεψη είναι, πλην ασφαλώς του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Γερμανίας κ. Αυγουστίνου, οι Σεβ. Μητροπολίται Σασίμων κ. Γεννάδιος και Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, ο Πανοσιολ. Δευτερεύων κ. Θεόδωρος, ο Εντιμολ. Άρχων και Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής και ο εκ των Γραμματέων των Πατριαρχείων Εντιμ. κ. Πέτρος Μπαζγκάρλο.

Σύν Θεῷ, ο Πατριάρχης θα επιστρέψει στην έδρα του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο την 2η του Ιουνίου.

οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.