Όπως μας πληροφορεί η Μητρόπολη Σύρου

Παρά τις επικρατούσες δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ πραγματοποιεί από χθες ποιμαντική επίσκεψη στη Σέριφο και σήμερα το πρωί ιερούργησε στον εορτάζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου στην Πάνω Χώρα, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και την συμπροσευχητική παρουσία του Δημάρχου Σερίφου και Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου των Εκπαιδευτικών και μαθητών των Σχολείων όλων των βαθμίδων και πλήθος Σεριφίων πιστών.
Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Πρόδρομος Σκορδαράκης.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού και τους συνεργούς του, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές καί τους πιστούς για την παρουσία τους, ευλόγησε την Αγιβασιλειόπιττα, το φλουρί της οποίας έτυχε σε μαθητή Λυκείου, στον οποίο ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ προσέφερε ένα “τάμπλετ”, και διένειμε σε όλους ευλογίες. Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος επεσκέφθη στο χωριό Παναγιά το Νηπιαγωγείο Σερίφου.

Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και της απαγόρευσης απόπλου των πλοίων, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ παραμένει στη Σέριφο και, ως εκ τούτου, ακυρώνεται η προγραμματισθείσα μετάβασή του στο Σιδηρόκαστρο, προκειμένου να ευχηθεί στον άγοντα αύριο τα ονοματηριά του Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ και οι Πατέρες ευχήθηκαν σήμερα το απόγευμα, κατά τη διάρκεια του Εσπερινού της ιεράς μνήμης του Αγίου Μακαρίου, στον εορτάζοντα Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Σερίφου Αρχιμ. Μακάριο, τον οποίο ο Σεβασμιώτατος απεκάλεσε “αγαπητό, σεβαστό και εκλεκτό μέλος της ιερατικής οικογένειας της Ι. Μητροπόλεως Σύρου και των Μοναχικών της Ταγμάτων”.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στην περιοχή του Μεγάλου Λειβαδίου, όπου τα παλαιά μεταλλεία Σερίφου, στο οποίο ακόμα διαμένουν πολλοί Μυκόνιοι, απόγονοι των Μυκονίων, οι οποίοι μετοίκησαν τον προηγούμενο αιώνα στη Σέριφο, για να εργασθούν στα μεταλλεία της.

Στην Σέριφο ο Σύρου Δωρόθεος-Ευχές στον Ηγούμενο Μονής Ταξιαρχών Στην Σέριφο ο Σύρου Δωρόθεος-Ευχές στον Ηγούμενο Μονής Ταξιαρχών Στην Σέριφο ο Σύρου Δωρόθεος-Ευχές στον Ηγούμενο Μονής Ταξιαρχών Στην Σέριφο ο Σύρου Δωρόθεος-Ευχές στον Ηγούμενο Μονής Ταξιαρχών Στην Σέριφο ο Σύρου Δωρόθεος-Ευχές στον Ηγούμενο Μονής Ταξιαρχών Στην Σέριφο ο Σύρου Δωρόθεος-Ευχές στον Ηγούμενο Μονής Ταξιαρχών Στην Σέριφο ο Σύρου Δωρόθεος-Ευχές στον Ηγούμενο Μονής Ταξιαρχών Στην Σέριφο ο Σύρου Δωρόθεος-Ευχές στον Ηγούμενο Μονής Ταξιαρχών Στην Σέριφο ο Σύρου Δωρόθεος-Ευχές στον Ηγούμενο Μονής Ταξιαρχών Στην Σέριφο ο Σύρου Δωρόθεος-Ευχές στον Ηγούμενο Μονής Ταξιαρχών Στην Σέριφο ο Σύρου Δωρόθεος-Ευχές στον Ηγούμενο Μονής Ταξιαρχών

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.