Υποστηρίζουν ότι στην Ουκρανία το Πατριαρχείο Μόσχας είχε «υποστεί διώξεις» παλιότερα εξαιτίας της επίσκεψης Βαρθολομαίου στο Κίεβο.

Στην Ρωσική Εκκλησία προβλέπουν «διώξεις» κατά του Πατριαρχείου Μόσχας στην Ουκρανία εξαιτίας της επίσκεψης Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ.

Στο Πατριαρχείο Μόσχας άρχισαν ξανά να μιλούν για «διώξεις» εξαιτίας της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την άποψή τους, στην Ουκρανία το Πατριαρχείο Μόσχας είχε «υποστεί διώξεις» παλιότερα εξαιτίας της επίσκεψης Βαρθολομαίου στο Κίεβο.

«…θα υπάρχουν περισσότερες αρπαγές ναών και άλλες ανάλογες ενέργειες σε σχέση με τους πιστούς της κανονικής ουκρανικής Εκκλησία (σ.σ. της εν Ουκρανία Ρωσικής Εκκλησίας)» δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA news ο γραμματέας του τμήματος για τις διορθόδοξες σχέσεις του Πατριαρχείου Μόσχας πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ.

Βεβαίως το επιχείρημα για τις δήθεν διώξεις με κανέναν τρόπο δεν επιβεβαιώνεται κατά την εξέταση των περιπτώσεων μεταβάσεων των ενοριών από την εν Ουκρανία Ρωσική Εκκλησία στην Ουκρανική Εκκλησία. Αποδεικνύεται ότι η πλειοψηφία των πιστών ψήφισαν για τη συγκεκριμένη τους επιλογή ωστόσο αυτό είναι κάτι που οι εκπρόσωποι του Πατριαρχείου Μόσχας αρνούνται να δεχθούν.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.