«Οι ιδιότητες της ψυχής κάθε ανθρώπου είναι δώρα από τον Θεό. Ο Θεός διανέμει αυτά τα δώρα με διαφορετικό και αναλογικό τρόπο.

Και είναι στη δύναμη κάθε ατόμου να πολλαπλασιάζει τα δώρα, τα ταλέντα ή τις ιδιότητες που λαμβάνει είτε από τη γέννηση είτε από το Βάπτισμα, που είναι η δεύτερη γέννηση. Αυτά τα δώρα πρέπει να πολλαπλασιαστούν, να καρποφορήσουν».

«Όλοι είναι ευχαριστημένοι με το ταλέντο, τις ιδιότητες και τη φυσική ή πνευματική προσφορά που τους έχει δώσει ο Θεός. Ταυτόχρονα, ωστόσο, αυτά τα δώρα σημαίνουν και ευθύνη. Επειδή, ο Θεός ζητά από τον άνθρωπο στο τέλος της ζωής του να δείξει πώς πολλαπλασίασε τα δώρα που έλαβε»

«Βλέπουμε ότι το Ευαγγέλιο γνωρίζει μόνο μια χαρά: τη χαρά της καρποφορίας», επεσήμανε ο Πατριάρχης Δανιήλ, τονίζοντας ότι ο Θεός διανέμει τα ταλέντα διαφορετικά, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να συνεργάζονται και να χρειάζονται ο ένας τον άλλον.

«Χρειάζονται ο ένας τον άλλον, έτσι ώστε με τη διαφοροποίηση των ταλέντων τους, να παρέχεται μια σταθερή βάση για συνεργασία»

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.