Στην Αργολίδα βρέθηκε η Σεβαστή Αθηνά Σιδέρη, πνευματικό τέκνο τού Αγίου Πορφυρίου τού Καυσοκαλιβίτου, καλεσμένη από τον Ιερομόναχο Ιγνάτιο Γρηγοριάτη, υπεύθυνο του προσκυνηματικού κέντρου Αγίου Ιγνατίου του θεοφόρου στην ορεινή Ζόγκα Αργολίδος. Το θέμα της ομιλίας της ήταν "`Άγιος Πορφύριος ό Καυσοκαλυβίτης".

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου του Αγίου Ιγνατίου η Αθηνά Σιδέρη , ανέπτυξε το θέμα της ομιλίας της με τρόπο γλαφυρό και ζωηρό όπως άλλωστε κάνει σε κάθε ομιλία της για τον Άγιο Πορφύριο.

Την ομιλία παρακολούθησαν ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος , ιερείς από την Αργολίδα και πάρα πολύς κόσμος. Πριν την ομιλία τελέσθηκε εσπερινός στον ιερό ναό του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου, ιερουργούντος του πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Μητροσύλη, ενώ τέθηκαν προς προσκύνηση Ιερά Λείψανα Αγίων.

Η Αθηνά Σιδέρη ήταν πνευματικό του τέκνο , και όσα παρουσίασε ήταν από την προσωπική της έμπειρα πού είχε κοντά στον “Οσιο Πορφύριο.

Το Ιερό προσκύνημα Αγ. Ιγνάτιος ο Θεοφόρος», είναι ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα, κτισμένο στον ημιορεινό οικισμό Ζόγκα Ελληνικού, επαρχίας Άργους, Νομού Αργολίδος.

Ο Ιερομόναχος Ιγνάτιος Γρηγοριάτης, καταγόμενος από τον παρακείμενο μικρό και αραιοκατοικημένο οικισμό Ζόγκα Άργους, ξεκίνησε την ανέγερση του κεντρικού Ι. Ναού του Αγ. Ιγνατίου του Θεοφόρου από αγάπη για την γενέτειρά του προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εκκλησιαστικές ανάγκες των συγχωριανών του, οι οποίοι μάλιστα και βοήθησαν στο αρχικό στάδιο ανεγέρσεως του Ι. Ναού, τόσο με τα πενιχρά οικονομικά τους, όσο και με προσωπική τους εργασία.

Ακολούθως και μέχρι της περατώσεως του όλου Συγκροτήματος, το βάρος της οικονομικής δαπάνης του έργου, ανέλαβε και εκάλυψε εξ ολοκλήρου ο π. Ιγνάτιος, αποκλειστικά από δωρεές φίλων και πνευματικών του τέκνων κυρίως από Θεσ/νίκη και Αθήνα.

Στην ομιλία του πνευματικού τέκνου του Αγίου Πορφυρίου ο Αργολίδος Νεκτάριος Στην ομιλία του πνευματικού τέκνου του Αγίου Πορφυρίου ο Αργολίδος Νεκτάριος Στην ομιλία του πνευματικού τέκνου του Αγίου Πορφυρίου ο Αργολίδος Νεκτάριος Στην ομιλία του πνευματικού τέκνου του Αγίου Πορφυρίου ο Αργολίδος Νεκτάριος Στην ομιλία του πνευματικού τέκνου του Αγίου Πορφυρίου ο Αργολίδος Νεκτάριος Στην ομιλία του πνευματικού τέκνου του Αγίου Πορφυρίου ο Αργολίδος Νεκτάριος Στην ομιλία του πνευματικού τέκνου του Αγίου Πορφυρίου ο Αργολίδος Νεκτάριος Στην ομιλία του πνευματικού τέκνου του Αγίου Πορφυρίου ο Αργολίδος Νεκτάριος Στην ομιλία του πνευματικού τέκνου του Αγίου Πορφυρίου ο Αργολίδος Νεκτάριος

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.