Για τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε από αρνητές του εμβολίου έξω από τον Άγιο Αχίλλειο όπου λειτουργούσε εμβολιαστική μονάδα, μίλησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος.

Ειδικότερα ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι «το ότι έχουμε και 30 που φωνάζουν σε μια μητρόπολη 250.000 κατοίκων, είναι ένα μέτρο σύγκρισης ισχυρό ότι πάντα θα υπάρχουν και κάποιοι με άλλη άποψη», ωστόσο, σημείωσε ότι «δημιουργούν ένα κλίμα που επιτείνει τον φόβο».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Μητροπολίτης εξήγησε γιατί αντέδρασε με χαμόγελο. Ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε ότι «αυτοί οι οποίοι ιδίως στη Λάρισα, είναι ποίμνιό μου, είναι δικά μου παιδιά, δεν μπορώ να τα απορρίψω». Μάλιστα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όσους πέρασαν μέσα από όλους αυτούς που φώναζαν για να μπουν να εμβολιαστούν και εξέφρασε σεβασμό σε κατανόηση σε όσους βλέποντας τις φωνές τελικά δίστασαν να μπουν να κάνουν το εμβόλιο.

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Λάρισας αναφερόμενος στα ποσοστά εμβολιασμού στους ιερείς, είπε ότι είναι αναλογικά του γενικού πληθυσμού και στη δική του μητρόπολη.

Για τους μοναχούς ανέφερε ότι είναι μια διαφορετική περίπτωση και πως «φαίνονται αυτοί που φωνάζουν και ακούγονται και όχι η ισχυρή πραγματικότητα. Έχουμε μεγάλα μοναστήρια που έχουν εμβολιαστεί. Επειδή πολλοί επικαλούνται τον Άγιο Παΐσιο, το ησυχαστήριο που είναι ο τάφος του Αγίου Παΐσιου, στη Σουρωτή έχουν όλες οι μοναχές εμβολιαστεί», τόνισε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.