Στην κρύπτη του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Χριστού στην Ποντγκόριτσα άνοιξε η αυλαία των πνευματικών – πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ημέρες Μητροπολίτη Αμφιλοχίου», που διοργανώνει η Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Αμφιλοχίου, ο οποίος εκοιμήθη στις 30 Οκτωβρίου 2020.

Τη προσωπικότητα του μακαριστού Ιεράρχη καθώς και τη συμβολή στην πνευματική αναγέννηση του έργου της Μητρόπολης σκιαγράφησες ο διάδοχός του, Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Ιωαννίκιος ο οποίος τόνισε ότι “ο μακαριστός Αμφιλόχιος σημάδεψε την εποχή του με το έργο που προσέφερε, το οποίο δεν έχει γίνει ακόμα ορατό σε όλο του το μεγαλείο”. Ο Μητροπολίτης πρόσθεσε ακόμη ότι “ένα τέτοιο ταλέντο και ένα τέτοιο δώρο μπορεί να δώσει ο Κύριος μόνο με την πρόνοιά του και την αγάπη του στους ανθρώπους. Αναμφίβολα ο Κύριος έδωσε τον Μητροπολίτη Αμφιλόχιο στο Μαυροβούνιο”.

Νωρίτερα ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου επισκέφθηκε τον τάφο του μακαριστού κυρού Αμφιλοχίου όπου προσευχήθηκε για την ανάπαυση της ψυχής του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.