Επίσκεψη στο Τοπικό Τμήμα Κιάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΕΕΣ Ιατρός κ. Νικόλαος Οικονομόπουλος, συνοδευόμενος από τον Τομεάρχη Σαμαρειτών κ. Μακρή. Τον κ. Οικονομόπουλο υποδέχθηε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος του Τ.Τ. Κισάμου ΕΕΣ, τα μέλη του Δ.Σ. του Τμήματος, ως επίσης και αριθμός εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών από το Τ.Τ. Κισάμου.

Κατά την επίσκεψη του αυτή ο Πρόεδρος κ. Οικονομόπουλος αναφέρθηκε εις τους στόχους και τα οράματα του ΕΕΣ, καθώς όπως σημείωσε, σύνθημα του ΕΕΣ είναι: «υπάρχουμε όσο υπάρχουν άνθρωποι».

Αναφέρθηκε, επίσης, εις τα νέα καινοτόμα προγράμματα και δράσεις που ο ΕΕΣ οργανώνει, σε συνεργασία με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Φορείς και Θεσμούς, έχοντας ως στόχο «όχι μόνον την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά και την πρόληψη, ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών», όπως σημείωσε.

Ο Επίσκοπος μας καλωσόρισε, εκ μέρους του Δ.Σ. τον κ. Οικονομόπουλο, τον ενημέρωσε για τις δράσεις και την ανοδική πορεία του Τ.Τ. Κισάμου, την νέα σειρά Εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών που εκπαιδεύεται, σημειώνοντας: «Το κίνημα του ΕΕΣ, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται να σκύψει στον άνθρωπο και τις ανάγκες του, να επουλώσει τις πολλές πληγές του και να έλθει αρωγός και συνοδοιπόρος στις δυσκολίες και αγωνίες του, υπερβαίνοντας δυσλειτουργίες του παρελθόντος».

Ακολούθησε, από πλευράς του Προέδρου κ. Οικονομόπουλου, η παράδοση ενός νέου οχήματος (τύπου τσιπ 4Χ4), με αναβαθμισμένα συστήματα και τεχνολογία, για την κάλυψη αναγκών του Τοπικού Τμήματος ΕΕΣ Κισάμου, σημειώνοντας απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο Σεβ. Μητροπολίτη κ. Αμφιλόχιο: «Αξιολογώντας την ουσιαστική προσφορά του Τμήματος ΕΕΣ Κισάμου στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία και κατόπιν σχετικού αιτήματος σας, είμεθα στην ευχάριστη θέση να σας παραδίδουμε σήμερα το νέο αυτό όχημα του ΕΕΣ, ως έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος και αγωνίας μας δια την ανοδική πορεία του Τμήματος σας».

Αντιδωρώντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΕΕΣ κ. Οικονομόπουλο σημειώνοντας πως: «η απόκτηση του οχήματος θα συμβάλλει, ουσιαστικά και ενεργά, εις την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών του Τμήματος και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση τυχόν θεμάτων και καταστάσεων».

Το όχημα παρέλαβε ο Υπαρχηγός του Τμήματος Εθελοντών-Σαμαρειτών Κισάμου κ. Στέφανος Καπής.
Στην Κίσαμο ο Πρόεδρος του ΕΕΣ - Παράδοση οχήματος

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.