Με κωδωνοκρουσίες υποδέχτηκε χθες η Ιερά Μονή του Σινά, τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Μάρκο Μπόλαρη, που πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο θεοβάδιστο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, με τη μοναστική αδελφότητα να του επιφυλάσσει θερμή υποδοχή.

Η επίσκεψη μάλιστα του Υφυπουργού Εξωτερικών, τον οποίο συνόδευε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος και ο Πρέσβης κ. Παναγιώτης Πάρτσος από το γραφείο του από την Αθήνα, πραγματοποιήθηκε κατά την Πρωτοχρονιά που ετέλεσαν στο μοναστήρι, σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο.

Για ημέρα διπλής γιορτής, μίλησαν λοιπόν οι μοναχοί της Αγίας Αικατερίνης, μεταφέροντας τους θερμούς χαιρετισμούς του Καθηγουμένου Αρχιεπισκόπου Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανού.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπόλαρης ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή τον Δικαίο της Ιεράς Μονής π. Συμεών και τους ευχαρίστησε για το έργο που επιτελούν, κρατώντας «Θερμοπύλες» και τους μετέφερε τη στήριξη της ελληνικής πολιτείας.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπόλαρης είχε την ευκαιρία να δει από κοντά και τους βεδουΐνους της Ι. Μονής, που αποτελούν ανύστακτοι φύλακες του ελληνορθόδοξου μοναστηριού, ενώ είχε ιδιαίτερη συνομιλία και με τον Δήμαρχο της πόλης της Αγίας Αικατερίνης.

Συγκινητική ήταν μάλιστα η αναφορά των ίδιων των Βεδουΐνων προς τον Υφυπουργό, λέγοντάς του συγκεκριμένα ότι νιώθουν κομμάτι της ζωή τους και της οικογένειάς τους, την Ελλάδα, με την οποία χώρα, αισθάνονται να είναι ένα. Με τον κ. Μπόλαρη να τους ευχαριστεί για το έργο που επιτελούν και την προστασία που παρέχουν εκατοντάδες χρόνια στην Ιερά Μονή.

Τέλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών ξεναγήθηκε σε όλη τη Μονή, αλλά και στη μοναδική στον κόσμο –ανακαινισμένη πλέον – ιστορική βιβλιοθήκη της, που διαθέτει μοναδικά χειρόγραφα στον κόσμο, τα οποία παρουσίασε ο βιβλιοθηκάριος της Μονής π. Ιουστίνος.

pyramis news

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.