Το πρωί της Γ΄ Κυριακής Λουκά, 10 Οκτωβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος, σύμφωνα με το μηνιαίο του πρόγραμμα χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου Σύμης, με συλλειτουργούς του τον Καθηγούμενο, Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Αντώνιο Πατρό και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό. Το ιερό αναλόγιο διηκόνησε ο κ. Μερκούριος Γιανναράς, Αναγνώστης και Πρωτοψάλτης της Ι. Μονής.

Σ’ αυτόν τον Αρχαγγελικό κατανυκτικό Ι. Ναό, προσήλθαν ευάριθμοι πιστοί, μεταξύ των οποίων και ο κ. Ελευθέριος Οικονόμου, Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, για να συμμετάσχουν ως «σώμα Χριστού και μέλη εκ μέρους» στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, να ακούσουν διά στόματος του Επισκόπου τους τον θείο λόγο και να βιώσουν την αγιαστική χάρη της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Κάθε Ορθόδοξος Ναός είναι άλλωστε ο μόνος χώρος στον οποίο οι πιστοί έρχονται για να αγιασθούν, αλληλοπεριχωρούνται προσευχητικά και προσεγγίζουν τις καρδιές τους πνευματικά, «εικονίζοντες μυστικώς τα Χερουβίμ και προσάδοντες τη ζωοποιώ Τριάδι τον Τρισάγιον Ύμνον».

Μετά την Απόλυση με την φιλόξενη μέριμνα του Πανοσιολ. Καθηγουμένου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος δεξιώθηκε τον κ. Υπουργό στο Δεσποτικό της Μονής, όπου του προσέφερε τιμής και ευλογίας ένεκα αργυρό αντίγραφο της Εικόνος του Ταξιάρχου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.