Το πρωί της Κυριακής, 10 Σεπτεμβρίου 2023, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Σωτήρος Χριστού Κουμπέ πόλεως Ρεθύμνης, πραγματοποιήθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο, ο οποίος χοροστάτησε και κατά τον Όρθρο, και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο.

Κατά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε το Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Τίτου (Συλλιγαρδάκη), εξ αφορμής της συμπληρώσεως 36 ετών από της εις Κύριον εκδημίας του.

Στο αποστολικό ανάγνωσμα και στον αείμνηστο Μητροπολίτη Τίτο αναφέρθηκε, στην εμπνευσμένη προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος, εκφράζοντας και τις ευγνώμονες ευχαριστίες του για τη συμμετοχή του στο εν λόγω Ιερό Μνημόσυνο, καθώς προ πολλών ετών είχε τη χαρά της γνωριμίας με τον αοίδιμο Μητροπολίτη Τίτο, όταν εκείνος υπηρετούσε ως Διάκονος στην Ιερά Μονή Πεντέλης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Πρόδρομος ευχαρίστησε εγκάρδια τον Σεβασμιώτατο Ζακύνθου κ. Διονύσιο για την παρουσία του στο Μνημόσυνο αυτό, στον πνευματικό τούτο Παρθενώνα της Ιεράς Μητροπόλεώς, την Ιερά Μονή Κουμπέ, την οποία ο αείμνηστος Μητροπολίτης Τίτος ηγάπησε πολύ, αναφέροντας επί λέξει πως «ο αοίδιμος Μητροπολίτης, με τα πολλά τάλαντα και την χαρισματική και ηγετική προσωπικότητά του, σφράγισε την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου».

Μετά την επιμνημόσυνη τράπεζα, που προσέφερε η Ιερά Μονή Κουμπέ, αναγνώσθηκε Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου Τίτου, ενώπιον του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος του Επισκοπείου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.