Στις 6 Ιουνίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης εις St. Andrä και τέλεσε στο Ιερό Παρεκκλήσιο αυτής την Θεία Λειτουργία, πλαισιούμενος υπό του Καθηγουμένου και Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Παισίου Jung, και του Αρχιδιακόνου Μαξίμου Rudko παρουσία της καθόλου Αδελφότητας της Ι. Μονής.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή του εκ γενετής Τυφλού, τόνισε την σπουδαιότητα του γεγονότος να συναντήσουμε κατά την διάρκεια του επίγειου βίου μας προσωπικώς τον Κύριο, το Φως του κόσμου.

Αυτή η συνάντηση βεβαίως θα πρέπει να μετατραπεί σε αδιάσπαστη σχέση με Εκείνον, αφού μόνον ο Χριστός είναι το αληθινό φως της πνευματικής μας ζωής. Μάλιστα καλούμεθα να μεταλαμπαδεύσουμε αυτό το φως του Χριστού και στους συνανθρώπους της εποχής μας, η οποία αναμφιβόλως χαρακτηρίζεται από μία πνευματική τύφλωση.

Προηγουμένως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης απευθύνοντας στην καθόλου Αδελφότητα τον αναστάσιμο χαιρετισμό „Χριστός Ανέστη“, εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψή του αυτή στην Ιερά Μονή τονίζοντας ταυτοχρόνως την σημασία της Ανάστασης στην ζωή μας, γεγονός που εκφράζεται και με τον ως άνω χαιρετισμό, που αποτελεί ταυτοχρόνως και διακήρυξη της πίστεώς μας στο γεγονός της Ανάστασης του Χριστού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.