Στη Μήθυμνα, με την οποία ήταν αδελφοποιημένος ο Δήμος Λευκονοίκου, βρέθηκε η Δήμαρχος, Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη, από τις 7-9 Δεκεμβρίου, σε ιδιωτική της επίσκεψη στο νησί της Λέσβου.

Η αδελφοποίηση έγινε επί δημαρχίας του αείμνηστου Λυκούργου Κάππα και συνεχίστηκε και με τον επόμενο Δήμαρχο Λευκονοίκου, τον κ. Μιχάλη Πήλικο. Το 2010 καταργήθηκε ο Δήμος και σταμάτησαν οι σχέσεις.

Φέτος, δημιουργήθηκε ο νέος Δήμος Δυτικής Λέσβου, με έδρα την Καλλονή, και ο πρώτος Δήμαρχος, κ. Ταξιάρχης Βέρρος, μετά από πρόσκληση του Δήμου Λευκονοίκου, παραβρέθηκε με αντιπροσωπία του Δήμου του στις Ημέρες Μνήμης Λευκονοίκου, από τις 30 Οκτωβρίου μέχρι τις 2 Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, ο Δήμαρχος απηύθυνε πρόσκληση για να παρευρεθεί ο Δήμος Λευκονοίκου στις εκδηλώσεις για την επέτειο της ανεξαρτησίας από τους Τούρκους στις 8 Δεκεμβρίου 1912.

Τη Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019, μετά από την επίσημη δοξολογία και Δέηση υπέρ των πεσόντων στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννου Καλλονής, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου, ακολούθησε άνοδος στον λόφο του Τυραννιδίου, στη στήλη των πεσόντων, όπου ψάλθηκε τρισάγιο, έγινε προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.

Οι εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Μηθύμνης ολοκληρώθηκαν με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Λειμώνος, όπου φυλάσσονται τα λάφυρα και τα λοιπά ενθύμια της νικηφόρου μάχης του Κλαπάδου, που διεξήχθη από τις 5 έως τις 8 Δεκεμβρίου 1912, και δεξίωση.

Το βράδυ στις 7μ.μ., ο Δήμος Δυτικής Λέσβου πραγματοποίησε επετειακή εκδήλωση για την Ημέρα στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, όπου απηύθυνε χαιρετισμό-ομιλία και η Δήμαρχος Λευκονοίκου ως επίσημη προσκεκλημένη του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.