Τη μνήμη του Οσίου Ιερωνύμου τιμά σήμερα, 15 Ιουνίου, η Εκκλησία μας, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο σεπτός Ποιμενάρχη μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ΄Αιγιαλείας κ.κ.Ιερώνυμος.

Ο Μητροπολίτης μας επέλεξε να εορτάσει τα ονομαστήριά του στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βλασίας, όπου σήμερα χοροστάτησε της Θείας Λειτουργίας, συνοδεία του Γενικού Αρχιερατικού επαρχίας Καλαβρύτων πρωτ. Κωνστντίνου Μητρόπουλου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Καλαβρύτων πρωτ. Χρήστου Μπίρμπα, του πρωτ. Αθανασίου Γεωργόπουλου, του Αρχιδιακόνου Νύφωνα και του Ιεροδιακόνου Σπυρίδωνα Αλεξόπουλου.
Ο Ποιμενάρχης μας επέλεξε να εορτάσει ιδιωτικά, ανάμεσα σε στενούς συνεργάτες του και όπως είχε ανακοινώσει, δε θα εορτάσει τα ονομαστήριά του, ούτε θα δεχθεί ευχές και επισκέψεις στο Επισκοπείο λόγω των επικρατουσών συνθηκών.
Να σημειώσουμε οτι στην Ιερά Μονή τέθηκαν σε προσκύνημα Ιερά Λείψανα του Οσίου Ιερωνύμου, όπου ανήκουν πλέον στην Μητρόπολή μας μετά από φροντίδα του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου γέροντος Καλλινίκου.
Στο τέλος της γεμάτης πνευματικής κατάνυξης Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης ζήτησε να προσεύχονται στο Θεό για τον επίσκοπό τους για να τον ελεεί «κατά το μέτρον της δωρεάς του Χριστού εις αυτόν και να τον ενδυναμώνει στο δύσκολο έργο και την ευθύνη της διαποιμάνσεως του ποιμνίου του», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η ηγουμένη της Ιεράς Μονής γερόντισσά Φιλαρέτη, προσέφερε μοναστηρικά κεράσματα σε όλους τους παρεβρισκομένους, στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής.
Ας προσευχηθούμε όλοι μας την ημέρα αυτή, Κλήρος και Λαός, ο Κύριος να δίδει υγεία, να ενδυναμώνει και να ενισχύει τον Πνευματικό μας Πατέρα στην Αρχιερατική του Διακονία, άλλωστε ο επίσκοπος, συνδέεται άμεσα και με τον Χριστό, γι’ αυτό οι πιστοί έχουμε χρέος «τον επίσκοπον ως αυτόν τον Κυριον προσβλέπειν» και να τον τιμούμε, γιατί «ο τιμών επίσκοπον υπό Θεού τετίμηται».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.