Μια ξεχωριστή Θεία Λειτουργία έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κυπαρίσσου την Κυριακή.

Η Κυπάρισσος φιλοξένησε έναν ξεχωριστό άνθρωπο, έναν υπηρέτη του Θεού και αγωνιστή, που προσπαθεί να εξασφαλίσει τα βασικά αγαθά σε φτωχές χώρες της Αφρικής και συγκεκριμένα στην περιοχή Κανάγκα.

Ο λόγος για τον Σεβ. Μητροπολίτη κ.κ. Θεοδόσιο Τσιτσιβό που επισκέφθηκε την γενέτειρα του την Κυριακή 22 Αυγούστου, κατόπιν προσκλήσεως από τον εφημέριο του χωριού πατήρ Παναγιώτη Ευθυμίου.

Με το βλέμμα συνεχώς στραμμένο στον ουρανό και με εμφανή συγκίνηση για τον τόπο του, στον Ναό που ο ίδιος βαπτίστηκε όπως ανέφερε , στην αρχή του θείου κηρύγματος. Χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργία , πλαισιωμένος από τον Ιεροκήρυκα της Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Αρχ. Δαμασκηνό Βασιλόπουλο, τον εφημέριο του χωριού και τον Ιεροδιάκονο Αμβρόσιο.

Το Ευαγγέλιο με τον Απόστολο Πέτρο να μένει άναυδος βλέποντας τον Χριστό να περπατά πάνω στον νερό και τη στιγμή που το κύμα φτάνει μπροστά του να ολιγοπιστεί και να βουλιάζει στη θάλασσα, στάθηκε αφορμή να απευθύνει προς τους πιστούς λόγο αγάπης, πίστης και εμπιστοσύνης προς τον Θεό .

«Μια βαθιά εμπιστοσύνη θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε όλα τα δύσκολα κύματα της ζωής, ώστε να σταθούμε νικητές χριστιανοί» ανέφερε.

Τόνισε επίσης πόσο σημαντικό είναι στην Ελλάδα να υπάρχουν ναοί σε κάθε περιοχή και σε κάθε χωριό, και πόσο δύσκολος είναι στην Αφρική ο αγώνας για επιβίωση καθώς πολλές φορές η πρόσβαση για τροφή και φάρμακα είναι ελάχιστη έως ανύπαρκτη.

Ανέφερε πως «αισιόδοξο όμως είναι το γεγονός ότι ο Χριστιανισμός εκεί εξαπλώνεται και η αγκαλιά του Χριστού δέχεται καθημερινά νέους πιστούς».

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας, απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της Μητροπόλεως ο Αρχ. Δαμασκηνός Βασιλόπουλος.

Ο Σεβασμιώτατος μετά την απόλυση, μοίρασε το αντίδωρο και μια εικόνα του Χριστού για ευλογία στους πιστούς ενώ στη συνέχεια προσφέρθηκε καφές στο καφενείο του χωριού όπου εκεί συζήτησε με τους συγχωριανούς του και τους συγγενείς του.

Μετά την αναχώρηση του από την Κυπάρισσο , κατηφόρισε προς την Ποταμούλα, καθώς εκεί επισκέφτηκε τον εφημέριο του χωριού και συγγενή του πατήρ. Ευστάθιο Τσιτσιβό.

Πηγή: potamoulanews.blogspot.com

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.