Όπως μας πληροφορεί η Μητρόπολη Σύρου

Με την ευλογία του ευρισκομένου στην Αθήνα για Συνοδικές υποχρεώσεις Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, Κλήρος και πιστός λαός υπεδέχθησαν απόψε με ευλάβεια τη θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της επιλεγομένης “Καστριανή”, την οποία διεκόμισε από το ομώνυμο ιερό Προσκύνημα της Κέας ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κέας και Μακρονήσου Πρωτοπρ. Ελευθέριος Δεμένεγας, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών, επί τη εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Μετά την Δοξολογική Δέηση, τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως ο Κατανυκτικός Εσπερινός, κατά τον οποίο ομίλησε διδακτικώτατα και θεολογικά τεκμηριωμένα ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Δωρόθεος Κιούσης, Εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Βασιλείου, της οδού Μετσόβου Αθηνών, με θέμα “Οι Προφήται ως είδον, οι Απόστολοι ως εδίδαξαν, η Εκκλησία ως παρέλαβεν-Ορθοδοξία και Παράδοση”.

Προ του πέρατος της Ακολουθίας, στην οποία παρέστη και η εκπροσωπούσα το Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ερμούπολης κα Ανθή Χαλκιά, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κέας και Μακρονήσου Πρωτοπρ. Ελευθέριος Δεμένεγας αναφέρθηκε στην ιστορία και τα θαύματα της Παναγίας Καστριανής.

Και οι δύο ομιλητές ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την πρόσκληση και την ευλογία του και ευχήθηκαν για την Αγία Τεσσαρακοστή.

Στην Ερμούπολη η Παναγία Καστριανή από το ιερό Προσκύνημα της Κέας Στην Ερμούπολη η Παναγία Καστριανή από το ιερό Προσκύνημα της Κέας Στην Ερμούπολη η Παναγία Καστριανή από το ιερό Προσκύνημα της Κέας Στην Ερμούπολη η Παναγία Καστριανή από το ιερό Προσκύνημα της Κέας Στην Ερμούπολη η Παναγία Καστριανή από το ιερό Προσκύνημα της Κέας Στην Ερμούπολη η Παναγία Καστριανή από το ιερό Προσκύνημα της Κέας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.