Τον Αύγουστο, τον κατεξοχήν Θεομητορικό μήνα, αφιερωμένος στο ιερό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, εορτάζει άπασα η οικουμένη από άκρου εις άκρον την γλυκιά μας Παναγιά. Και στην ακριτική Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου Ενοριακοί Ναοί και Παρεκκλήσια πανηγυρίζουν με περίσσια πνευματική χαρά τη "γέφυρα" μεταξύ ουρανού και γης, με τους ευλαβείς πιστούς να προσκυνούν την Ιερή Της Εικόνα και να αποζητούν από την ευλογημένη Μητέρα της σωτηρίας μας τα σωτήρια των πρεσβειών Της.

Παραμονή της μεγάλης εορτής της Χριστιανοσύνης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τους Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως, μετέβη στον ορεινό οικισμό της Επταλόφου του όρους Κρουσίων Κιλκίς, όπου και χοροστάτησε του λαμπρού Αρχιερατικού Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό και εν συνεχεία όλο το εκκλησίασμα μετείχε με ευλάβεια στην λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Θεομήτορος προς ευλογία των πιστών.

Ανάμεσά τους μετείχαν προσευχητικώς ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παύλος Θωμαίδης, οι Αντιδήμαρχοι Κιλκίς κ.κ. Γεώργιος Μπαλάσκας και Θεμιστοκλής Κοσμίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας, κ.α.

Για το Ιερό Πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου και τον εορτασμό της Κοίμησής Της μίλησε σχετικά στην προσλαλιά του ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς, υπογραμμίζοντας ότι η Παναγία ένωσε τον ουρανό και τη γή, τα αόρατα με τα ορατά και έγινε σκεύος εκλογής για να καταστεί “χώρα του αχωρήτου”.

Υπογράμμισε ότι όλοι προσλέπουμε στον σωτήρα Χριστό διά των πρεσβειών Της και ευχήθηκε η ζωή όλων να είναι παναγιοσκέπαστη, αγιασμένη και ευλογημένη, αντλώντας δύναμη και θάρρος από την Παναγία μας, την παντοτινή μεσίτρια στον Υιό Της για χάριν όλων των ανθρώπων.

Να σημειωθεί ότι ο Ποιμενάρχης της Εκκλησίας του Κιλκίς κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον Ιεροψάλτη της Ενορίας Δημήτρη Ανανιάδη, που διακονεί με ζήλο και αγάπη το Αναλόγιο του Ναού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.