Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτου, στις 30 Ιουνίου, παραμονή της ημέρας επαναφοράς των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννη της Ρίλα από το Τάρνοβο στη Μονή Ρίλα, στο Δημαρχείο του Πέρνικ δόθηκε δεξίωση με αφορμή την εορτή του Πολιούχου Αγίου Ιωάννη.

Ο Δήμαρχος του Πέρνικ (πόλης της Δυτικής Βουλγαρίας), Στανισλάβ Βλαντίμιροφ, καλωσόρισε στο φιλόξενο γραφείο του τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπο, τον Αρχιμανδρίτη Νικάνορα, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Μαυροβουνίου «Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού», τον Αρχιμανδρίτη Ευθύμιο, τον πρωθιερέα Λιούντμιλ Γιορντάνοφ, προϊστάμενο του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας στο Πέρνικ, τον ιερέα Μάριο Μίχοφ, καθώς και τον ευεργέτη της πόλης του Πέρνικ, Μάριο Αγκόντσεφ.

Στην αρχή της συνάντησης, ο Δήμαρχος χάρισε στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο ένα ξυλόγλυπτο με το οικόσημο της πόλης του Πέρνικ και ένα αντίγραφο της μόνης ασημένιας σφραγίδας του Αγίου Τσάρου Πέτρου. Σε αντίδωρο ο Επίσκοπος δώρισε στον δήμαρχο της πόλης του Πέρνικ μια έκδοση της Καινής Διαθήκης, επιθυμώντας να τον στηρίξει στις δύσκολες στιγμές, που προϋποθέτει το αξίωμά του, καθώς και εικόνες του Κυρίου Ιησού Χριστού και της Παναγίας.

Ο Επίσκοπος δεν παρέλειψε να εκφράσει την χαρά του για την πνευματική πρόοδο που έχει επιτύχει ο Δήμος του Πέρνικ, και ευχήθηκε στον δήμαρχο για την εορτή εξ ονόματος του Μακαριωτάτου. Ακολούθως, ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος αναφέρθηκε σε ενδιαφέρουσες στιγμές του βίου του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας καθώς και στην επαναφορά των ιερών λειψάνων του. Ακόμα, συζητήθηκε το πώς η 1η Ιουλίου θα αντικαταστήσει την επίσημη αργία της 19ης Οκτωβρίου στην πόλη (ημέρα ανακομιδής και μεταφοράς του Λειψάνου του από την Ρίλα στη Σόφια το 980), αλλά και το τι θα μπορούσε να γίνεται, ώστε να τιμηθεί ο Άγιος Ιωάννης της Ρίλα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Θεοφιλέστατος πρότεινε τη διεξαγωγή μαθημάτων για τα παιδιά του Πέρνικ στο σχολείο, στα οποία θα μπορούσαν να μάθουν περισσότερα για τη ζωή του Αγίου Ιωάννη της Ρίλα.

ope

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.