Η Πέρθη της Δυτικής Αυστραλίας εόρτασε τη μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στη μοναδική εκκλησία, τιμωμένη επ’ ονόματι του Οσίου, στην Αυστραλία, η οποία βρίσκεται εντός της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Βουνού.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 11 Ιουλίου τελέστηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου, παρουσία όλου του κλήρου της Πέρθης. Τους εόρτιους ύμνους απέδωσε μελωδικότατα ο νεανικός βυζαντινός χορός της Ιεράς Μονής. Στο πέρας του Εσπερινού τελέστηκε το μυστήριο του Χρίσματος στον κατηχούμενο Kevin Gil, που προσήλθε στην Ορθοδοξία και ονομάστηκε Παΐσιος, προς μεγάλη χαρά των παρευρισκόμενων.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Κυριακή 12 Ιουλίου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου, συλλειτουργούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής κ. Ιερωνύμου, καθώς και των κληρικών της Πέρθης.

Η εορτή έγινε ακόμη πιο λαμπρή, γιατί τελέστηκε η πρώτη εις Διάκονον χειροτονία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου, μετά από προτροπή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου. Ο νεοχειροτονηθείς π. Αθανάσιος Αθανασιάδης τυγχάνει απόφοιτος του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ. Παρέστησαν η οικογένεια του νέου Διακόνου, η Πρόξενος της Ελλάδας στην Πέρθη κ. Γεωργία Καρασιώτου, ο βουλευτής MLA κ. Παναγιώτης Κατσαμπάνης και ο κτίτωρ και μεγάλος δωρητής της Ιεράς Μονής κ. Νικόλαος Κακούλας. Προσκυνητές κατέκλυσαν την Ιερά Μονή και τίμησαν με ευλάβεια και συγκίνηση τον Άγιο Παΐσιο, συμμετέχοντες στις εόρτιες ακολουθίες και στην ευλόγηση του εορτασίμου κολλύβου του Οσίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.