ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ: Το Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος δέχθηκε στο Γραφείο του την Επιτροπή Σχεδιασμού Συνέλευσης του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών. Επικεφαλής της Επιτροπής είναι ο Γενικός Γραμματέας του ΠΣΕ Δρ. Όλαβ Φίξε Τβάιτ, από την Εκκλησία της Νορβηγίας καθώς επίσης ο Σεβ. Μητροπολίτης Σασίμων κ. Γεννάδιος, του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ο Σεβ. Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος.

Ο Μακαριώτατος καλωσόρισε θερμά την Επιτροπή του ΠΣΕ. Επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου το έργο που επιτελεί το ΠΣΕ και στις συζητήσεις που γίνονται κατά τη συνάντηση αυτές τις ημέρες στην Κύπρο και ειδικότερα φιλοξενείται στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου.

Ο Μακαριώτατος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ότι η Εκκλησία της Κύπρου υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, από το 1948, όταν έγινε η ίδρυσή του στο Άμστερνταμ. Από τότε, η Εκκλησία της Κύπρου παραμένει σταθερό και ενεργό μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, προωθώντας τις αξίες του διαλόγου, της αδελφοσύνης και της χριστιανικής αγάπης και αλληλεγγύης.

Επίσης, ο Μακαριώτατος τίμησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειο για την όλη του δράση και συμβολή, ως εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Κύπρου, στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών.

Εκ μέρους της Επιτροπής μίλησε ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του ΠΣΕ Δρ. Όλαβ Φίξε Τβάιτ, ο οποίος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για τη φιλοξενία και τη συμβολή εν γένει της Εκκλησίας της Κύπρου, διαχρονικά στο έργο και την αποστολή του ΠΣΕ. Επισήμανε την αγωνία και την προσευχή όλων των μελών του ΠΣΕ σύντομα να έρθει η ελευθερία του τμήματος της νήσου μας, το οποίο συνεχίζει παράνομα να κατέχουν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής.

Οι εργασίες τις Επιτροπής Σχεδιασμού Συνέλευσης του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών ξεκίνησαν την Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019, στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, η οποία και φιλοξενεί τα μέλη της Επιτροπής. Μεταξύ των θεμάτων των εργασιών είναι και η προετοιμασία της επικείμενης Συνέλευσης του ΠΣΕ το 2021 στην Καρλσρούη (Karlsruhe) της Γερμανίας.

Η επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή ολοκληρώθηκε με γεύμα, το οποίο παρέθεσε ο Μακαριώτατος προς όλους τους φιλοξενούμενους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.