Στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος συζητείται σήμερα, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, αίτημα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος, σχετικά με την μισθολογική αναπροσαρμογή των αποδοχών των Ιεροψαλτών, στη βάση της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Με δεδομένο ότι τα τελευταία δώδεκα χρόνια, τόσο εξαιτίας της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης όσο και της πανδημίας οι Ιεροψάλτες υπέστησαν μια πρωτοφανή -στην μακραίωνη ιστορική τους πορεία- μείωση αποδοχών, η σημερινή κατάσταση πλήττει καίρια ακόμα και αυτήν καθ’ αυτήν την βιωσιμότητα του ιεροψαλτικού λειτουργήματος.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος διατηρεί την πεποίθηση ότι η Εκκλησία βλέπει το ζήτημα με ενδιαφέρον, όπως αποτυπώθηκε ουσιαστικά και από την υπαγωγή των ιεροψαλτών στο μέτρο της έκτακτης οικονομικής βοήθειας λόγω πανδημίας.

Το αίτημα των ψαλτών περιλαμβάνει αύξηση των μηνιαίων αποδοχών τους σε ποσοστό 10 % και όχι λιγότερο από 50 ευρώ μηνιαίως. Παράλληλα, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη να δοθεί έκτακτο επίδομα για τις εορτές των Χριστουγέννων, ίσο με ένα μηνιαίο μισθό και όχι λιγότερο από 400 ευρώ, ώστε να ενισχυθεί η αγοραστική δύναμη και να εξισορροπηθεί η μεγάλη αύξηση του κόστους ζωής.

Αναμένεται η σχετική απάντηση από την ΔΙΣ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.