Ο Οικουμενικός Πατριάρχης k. Βαρθολομαίος έφτασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αθήνα για μια τετραήμερη επίσημη επίσκεψη.

Στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, υποδέχθηκε τον Οικουμενικό, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, και είχαν σύντομη συνομιλία στην αίθουσα υποδοχής επισήμων του αεροδρομίου.

Αναλυτικότερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, στο πλαίσιο της οποίας, αύριο, Τρίτη, κατόπιν προσκλήσεως της Ελληνικής Κυβερνήσεως, θα απευθύνει την κεντρική ομιλία στο 9ο Διεθνές Συνέδριο «Our Ocean», που θα πραγματοποιηθεί στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Σήμερα, στις 6 το απόγευμα, ο Οικουμενικός θα επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ενώ την Τετάρτη, το μεσημέρι, θα παραστεί στην τελετή απονομής του τίτλου του Επιτίμου Καθηγητού από το Πανεπιστήμιο Αθηνών προς τον Εντιμολ. κ. Βλάσιο Φειδά. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα ομιλήσει στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», του οποίου είναι Επίτιμος Πρόεδρος.

Την Πέμπτη, το μεσημέρι, στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Κολωνάκι, ο Οικουμενικός θα χειροθετήσει σε Άρχοντα Οφφικιάλιο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας τον Εντιμ. κ. Νικόλαο Πατέρα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα επιστρέψει, συν Θεώ, στην Πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxtimes.gr, μετά την τελετή, ο κ. Πατέρας θα παραθέσει γεύμα στο κτήριο των γραφείων του επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας. Προσκεκλημένοι είναι η ο Οικουμενικός Πατριάρχης, η ακολουθία του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Τζ. Τσούνης, πρέσβεις άλλων χωρών καθώς και επιχειρηματίες, ο πρώην διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθ. Μαρτίνος, καθώς και η οικογένεια του Ν. Πατέρα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος επρόκειτο το απόγευμα της Τρίτης να επισκεφθεί τον Δήμο και τη Μητρόπολη Περιστερίου.

Ωστόσο, λόγω αλλαγής του προγράμματος του συνεδρίου “Our Ocean”, από το Πατριαρχείο αντιπρότειναν να γίνει η επίσκεψη το πρωί της Τρίτης, ωστόσο από τον δήμο και τη Μητρόπολη απάντησαν ότι δεν είναι εφικτό να αλλάξει το πρόγραμμα μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα (2-3 ημερών).

Την Πατριαρχική Συνοδεία αποτελούν ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Κνωσσού κ. Μεθόδιος, οι Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, και Μ. Αρχιδιάκονος κ. Αλέξανδρος, ο Εντιμ. κ. Νικόλαος-Γεώργιος Παπαχρήστου, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριάρχου, και ο Εντιμ. κ. Παναγιώτης Γραφιαδέλης, Πατριαρχικός υπάλληλος.

Επίτροπος κατά την απουσία του Πατριάρχου ορίσθηκε ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο οποίος και τον προέπεμψε στο Αεροδρόμιο της Πόλης, μαζί με τον Μ. Πρωτοσύγκελλο κ. Γρηγόριο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.