Δεν έχουν τελειωμό οι καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις στην Κύπρο, αφού μετά τις καταγγελίες σε βάρος, πολιτικού, ανθρώπων από το θέατρο, προπονητή στίβου, στελέχους της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά και κατά μητροπολίτη, έρχεται να προστεθεί άλλη μία καταγγελία, που αφορά μοναχό.

Συγκεκριμένα, 27χρονος σήμερα άνδρας, κατήγγειλε προ μερικών ημερών στην Αστυνομία, ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, από μοναχό, όταν ήταν ακόμα δώδεκα ετών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», ο 27χρονος, είχε την πρώτη του επαφή με τον μοναχό ο οποίος είναι Κύπριος, σε ηλικία εννέα ετών.

Ο μοναχός, όπως εξιστορεί ο 27χρονος, μετέβαινε συχνά στην Κύπρο, αρχικά από το Άγιο Όρος όπου διέμενε και πήγαινε σε σπίτια πιστών, για να τους εξομολογήσει, κάτι που συνεχίζει να κάνει μέχρι σήμερα.

Μεταξύ των οικογενειών που επισκεπτόταν, ήταν η οικογένεια του παραπονούμενου.

«Οι πρώτες μνήμες μου αναφορικά με την σεξουαλική παρενόχληση, είναι από τα 12 μου χρόνια, όταν άρχισε να με εξομολογεί. Ερχόταν στο σπίτι μας και με εξομολογούσε στο δωμάτιό μου. Αυτό συνέβαινε μια με δύο φορές τον χρόνο, κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης. Μετά τις τυπικότητες- πως πάει το σχολείο, πως είσαι και λοιπά, το θέμα πήγαινε πάντα σε σεξουαλικού τύπου ερωτήσεις. Συγκεκριμένα με ρωτούσε πότε αυνανίζομαι, κάθε πόσο, που, τι σκέφτομαι όταν αυνανίζομαι, αν βλέπω πορνό, εάν έχω αγόρι ή ομοφυλοφιλικές τάσεις».

Όπως αναφέρει, ο μοναχός του ζητούσε λεπτομέρειες και τον έβλεπε ότι οι αντιδράσεις του, έδειχναν ηδονή και ικανοποίηση.

«Δεν ήταν μόνο λεκτικό όλο τούτο το πράγμα, δεν ήταν μόνο ερωτήσεις, αλλά είχε και σωματικό μέρος. Κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης, ήταν τόσο κοντά μου, που αγγίζονταν τα γόνατά μας, τόσο κοντά. Ναι το επιδίωκε να κάθεται τόσο πολύ κοντά μου, ήθελε να με αγγίζει, να έχει φυσική επαφή μαζί μου. Μετά το τέλος της εξομολόγησης, έρχόταν και με αγκάλιαζε πάρα πολύ σφιχτά, χωρίς τη συναίνεσή μου, χωρίς να με ρωτήσει και χωρίς να δείχνω ότι δέχομαι που με αγκαλιάζει. Και με φιλούσε και στο στόμα με την την αγκαλιά. Με φιλί διαρκείας, δεν ήταν πεταχτό φιλί. Και μου έλεγε πόσο με αγαπά, πόσο με πεθύμησε, να μιλούμε πιο συχνά. Με φώναζε ….ούι του. Ενόσω με αγκάλιαζε, ένιωθα το πέος του ερεθισμένο. Ήμουν μόνο 12 χρονών και αυτό κράτησε σχεδόν μια δεκαετία, μέχρι τα 21 μου».

Όταν ο 27χρονος μάθαινε ότι θα ερχόταν στο σπίτι τους, ένιωθε άβολα, ένιωθε ντροπή, αλλά δεν είχε πει κάτι στους γονείς τους, που ήταν μια θρησκόληπτη οικογένεια. Πίστευε όπως λέει, σε κάποια στιγμή, πως αυτό ήταν η εξομολόγηση, γιατί μόνο με τον συγκεκριμένο μοναχό εξομολογείτο.

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο μοναχός σταμάτησε να τους επισκέπτεται, αφού αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του και να πει ότι είχε περάσει στην κοπέλα του. Εκείνη, τον προέτρεψε να μιλήσει στην Αστυνομία, αλλά ο ίδιος ήταν ράκος.

«Από το 2019, μέχρι πρόσφατα, προσπαθούσα να επικοινωνήσω με τούτον τον άνθρωπο, να τον ρωτήσω γιατί μου τα έκανε αυτά τα πράγματα. Ήθελα να πάρω εξηγήσεις. Έκανα πάρα πολλές προσπάθειες, αλλά από τη μέρα που μίλησα εξαφανίστηκε. Το καλοκαίρι του 2020, πήγα σε ψυχολόγο και ακόμα πάω. Ήμουν ψυχολογικά ράκος. Τις λίγες φορές που κατάφερα να επικοινωνήσω μαζί του και να ζητήσω εξηγήσεις, με χλεύαζε, δικαιολογούσε τις πράξεις του και μου έλεγε ότι επιτρέπονται αυτά τα πράγματα στην εξομολόγηση».

Ο παραπονούμενος, συνέχισε να επιδιώκει συνάντηση μαζί του, με την ελπίδα να ακούσει ένα συγγνώμη, όμως δεν έβρισκε ανταπόκριση. Μέτέβη μάλιστα και στην Ελλάδα, στο μοναστήρι όπου διαμένει, όπου εκεί συνάντησε τον μητροπολίτη, ο οποίος τον αντιμετώπισε με χλευασμό, όπως έπραττε και ο μοναχός. Τελικά, λόγω της επιμονής του, ο μοναχός του έστειλε ένα γράμμα, στο οποίο του έγραψε μεταξύ άλλων, πως αφού του έκανε αυτά που υποστηρίζει, γιατί δεν φώναξε.

Παράλληλα, αναφέρει ότι, «και ο αδελφός μου είχε την ίδια εμπειρία. Είναι λίγο πιο μικρός μου. Και ακόμα ένα άτομο, τρίτο πρόσωπο, έχει την εμπειρία από τον συγκεκριμένο μοναχό. Αλλά σε αυτόν συνέβη μόνο μια φορά, όταν ήταν ενήλικας. Το έμαθα από έναν φίλο του πατέρα μου και του μίλησα, ο οποίος περιέγραψε επακριβώς την εμπειρία μου»

Μιλώντας στον REPORTER, ο δικηγόρος του 27χρονου, Μιχάλης Παρασκευά, ανέφερε ότι «το πιο σημαντικό, είναι ότι ο άνθρωπος αυτός, το κάνει για να προστατευτούν μικρότερα, αλλά και μεγαλύτερα παιδιά, ώστε να σταματήσει αυτή η κατάσταση.

Επίσης, θα επικοινωνήσουμε με την Επίτροπο του Παιδιού, για να σταματήσει η διαδικασία της εξομολόγησης παιδιών στα δημοτικά, κάτι που είναι απαράδεκτο. Δηλαδή, παιδιά οκτώ με εννέα χρόνων τι αμαρτίες έχουν, από όποια σκοπιά κι αν το δεις. Θεωρούμε ότι πρέπει να παρέμβει θεσμικά η Επίτροπος, για να σταματήσει αυτή η διαδικασία, τουλάχιστον μέχρι την εφηβεία, όπου οι ανήλικοι μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους, για το τι θα πράξουν.

Σημείωσε εξάλλου πως, η κατάθεσή του διήρκησε τρεισίμιση ώρες και πλέον αναμένονται να ληφθούν κι άλλες καταθέσεις, ενώ θα κληθεί και ο ύποπτος προφανώς, για να δώσει κατάθεση. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό θα ζητηθεί η συνδρομή των ελληνικών Αρχών».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Οι μοναχοί δεν δικαιούνται να εξομολογουν ,πλην όμως εαν είναι ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ ,ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΜΕΝΟΙ ΙΕΡΕΙΣ!!!!