Το βιβλίο του κ. Ιωάννου Φατσέα με τίτλο “Ασή Γωνιά κι Αποκόρωνας” παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασή Γωνιάς από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ασηγωνιωτών “Άγιος Γεώργιος”, σε συνεργασία με τον Δήμο Αποκορώνου, αποτελεί για τον προικισμένο λαϊκό συγγραφέα το 13ο κατά σειρά βιβλίο του.

Το παρών έδωσαν στην παρουσίαση του βιβλίου έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης Αρχιμ. Συμεών Λαμπρινάκος

ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο πρώην βουλευτής και δήμαρχος Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης και ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής και ο συγγραφέας Γιάννης Φατσέας, ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, τονίζοντας ότι «εγώ είμαι αγράμματος, αλλά η κοινωνία είναι σχολειό πάρα πολύ μεγάλο κι όποιος φοιτήσει σε αυτό, δεν του χρειάζεται άλλο».

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε από τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, τον Υφυπουργό Παιδείας και θρησκευμάτων, τέως Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Βασίλειο Διγαλάκη και τον τέως υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και βουλευτή Λακωνίας Αθανάσιο Δαβάκη.

«Ο πολυσέβαστος συγγραφέας μας, πατριάρχης μιας άριστης οικογένειας, ο αγωνιστής της ελευθερίας και της δημοκρατίας, ο υποδειγματικός αυτοδιοικητικός άρχοντας, ο “αγράμματος”, όπως αυτοαποκαλείται συγγραφέας με το 13ο βιβλίο του καταθέτει ένα ακόμη πολύτιμο κεφάλαιο στην ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας, που, εκτός των άλλων, διασώζει, ενάντια στη φθορά και το ξεθώριασμα που επιφέρει ο χρόνος, και διαδίδει τον ιαμβικό 15σύλλαβο στίχο, όπως τον υπηρετεί η κρητική διάλεκτος, με τις μαντινάδες και τα ριζίτικα, κόντρα στον οδοστρωτήρα της πολιτισμικής παγκοσμιοποίησης, που απειλεί σαν τσουνάμι να σαρώσει ήθη, έθιμα και παραδόσεις…» υπογράμισε Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης.

Παράλληλα τόνισε ότι: «Μια παρέλαση ηρώων, οι μορφές των οποίων απαθανατίζονται στο βιβλίο με μια μαντινάδα ξεχωριστή αφιερωμένη σ’ αυτούς και τα κατορθώματα τους, κατά τρόπο που θυμίζει τις αριστείες των ηρώων του Ομήρου… Και κορωνίδα, η μεγάλη συνεισφορά του Ιωάννη Φατσέα, του “συνδετικού κρίκου” για την αδελφοποίηση μεταξύ του πρώην Δήμου Οιτύλου με την Ασή Γωνιά, αποτέλεσμα της οποίας είναι να έχουν αναπτυχθεί ισχυροί δεσμοί φιλίας και αμοιβαίων επισκέψεων σε αντίστοιχες εκδηλώσεις, τιμώντας τη μνήμη Μανιατών και Ασηγωνιωτών, που πολέμησαν τον τουρκικό ζυγό κι έχασαν τη ζωή τους ο ένας στα μέρη του αλλουνού».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.