Γράφει ο Βαγγέλης Μπουγιώτης - Μητρόπολη Αργολίδος - Την Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018, εορτή του Αγίου Καλλινίκου στον Ιερό Ναό της Αγίας ’Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης Νέας Κίου, της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, με την άδεια και συγκατάθεση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Αργολίδος Νεκταρίου, χοροστάτησε και λειτούργησε ο εξ Άργους καταγόμενος νεοεκλεγείς και χειροτονηθείς Επίσκοπος από τον Παναγιότατων Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, Μητροπολίτης Ελβετίας Μάξιμος (Πόθος). Βαθιά συγκινημένος ο Μητροπολίτης Ελβετίας και φανερά χαρούμενος διάλεξε τον τόπο του ,τη γενέτειρα του Αργολίδα για να τελέσει την πρώτη του Αρχιερατική θεία λειτουργία.

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε όλους τους πιστούς που είχαν κατακλύσει τον ιερό ναό κι ιδιαιτέρως τους εφημέριους του ναού πρωτοπρεσβύτερο π. Δημοσθένη Γάτσιο και π. Ηλία Γάτσιο καθώς και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού.

Ο Μητροπολίτης Ελβετίας ευχαρίστησε και τον οικείο Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο που του έδωσε την άδεια να λειτουργήσει στην γενέτειρα του.

Με λόγια θαυμασμού μίλησε και για τον συμμαθητή του και παιδικό του φίλο τον Μητροπολίτη Άρτης Καλλίνικο καθότι και οι δύο κατάγονται από το Άργος και του ευχήθηκε έστω και από μακριά τις ευχές του για τα σεπτά ονομαστήρια του.

Στην Αργολίδα ο νέος Μητροπολίτης Ελβετίας

Στην Αργολίδα ο νέος Μητροπολίτης Ελβετίας


Στην Αργολίδα ο νέος Μητροπολίτης Ελβετίας


Στην Αργολίδα ο νέος Μητροπολίτης Ελβετίας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.