Συνεχίζεται ο σάλος με τον δήθεν μητροπολίτη, κατά κόσμον Θωμά Κονσολάκη, ο οποίος πριν βάλει τα ράσα είχε εταιρία διακόσμησης εσωτερικών χώρων.

Μετά και την ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, η οποία εφιστά την προσοχή των πιστών “για να μην πέσουν θύματά του” ο ίδιος επιχειρεί να αποδείξει ότι τα ράσα του δεν είναι… απάτη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα Εspresso αποκαλύπτει το πώς αυτοχρίστηκε «μητροπολίτης Ευρώπης Ιλαρίων». Ισχυρίζεται ότι κάποιοι του κάνουν πόλεμο και προσπαθούν να τον βάλουν στο χέρι, στέλνοντάς του «βροχή» μηνυμάτων με… σεξουαλικό περιεχόμενο!

«Ενοχλήθηκαν, γιατί είδαν φωτογραφίες που έβαλα με επώνυμους Κρητικούς όταν πήγα στην Κρήτη. Δέχθηκα μηνύματα στο κινητό μου και το facebook, όπως και αιτήματα φιλίας από ανθρώπους που οι προθέσεις τους ήταν να με πιάσουν κάπου και να δημιουργήσουν σκάνδαλο, δεν τα κατάφεραν όμως, αν και σε δύο τρεις απάντησα ότι «ο Θεός είναι συγχώρεση αν μετανοήσεις», αναφέρει ο 46χρονος .

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα, αναφορικά με την οικειοποίηση του, ανύπαρκτου σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία, τίτλου του «μητροπολίτη Ευρώπης», ισχυρίζεται πως όταν αποφάσισε να φορέσει ράσα έπρεπε να επιλέξει να θα υπηρετήσει την Ελλαδική Εκκλησία ή θα είναι ελεύθερος κληρικός.
«Υπάρχουν δύο ημερολόγια, το Γρηγοριανό και το Ιουλιανό. Το Γρηγοριανό είναι το νέο που εκπροσωπεί την Ελλαδική Εκκλησία, και το παλαιό Ιουλιανό-ρώσικο ημερολόγια είναι αυτό που ακολουθούν όσοι δεν θέλουν να ενταχθούν στην Ελλαδική Εκκλησία. Εγώ αποφάσισα να είμαι ελεύθερος κληρικός να λειτουργήσω με το Ιουλιανό ημερολόγιο, λόγω των καταβολών μου και της εμπειρίας μου στη Ρωσία, όπου έζησα περισσότερο από έναν χρόνο».

Μάλιστα ο ίδιος δηλώνει: «δεν είμαι αλήτης» ενώ αρνείται ότι θεραπεύει και ότι είναι θαυματουργός όπως θεωρούσαν οι πιστοί του που τον ακολουθούν ως οπαδοί.

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.