Με την παρουσία περισσοτέρων πιστών τελέστηκαν φέτος οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα σε όλες τις Ενορίες, αλλά και στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Ιεράς Μητρόπολης Κορέας λόγω της άρσης των περιοριστικών μέτρων κατά της Covid-19.

Ιδιαιτέρως φέτος η χαρά ήταν έκδηλη στα πρόσωπα κλήρου και λαού, καθώς πραγματοποιήθηκε η περιφορά του Επιταφίου εκτός των Ιερών Ναών. Το Πάσχα, αμέσως μετά τον Εσπερινό της Αγάπης, κατά τον οποίο η σχετική ευαγγελική περικοπή αναγνώστηκε σε πολλές γλώσσες, προσφέρθηκε σε όλους τους πιστούς Πασχαλινό γεύμα.

Μεγάλη επίσης χαρά και συγκίνηση βίωσαν όσοι συμμετείχαν στις ομαδικές βαπτίσεις, που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο του Λαζάρου και το Μεγάλo Σάββατο σε βαπτισματικές θείες Λειτουργίες.

«Δόξα τω Θεώ για όλα αυτά. Είθε ο Αναστάς Κύριος να χαρίζει την Χάρη και την Ειρήνη Του σε όλους τους ανθρώπους και ιδιαιτέρως να προστατεύει τον δοκιμαζόμενο εκ του πολέμου Ουκρανικό λαό. Χριστός Ανέστη!», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Ιερά Μητρόπολη Κορέας σε σχετική ανάρτηση στον επίσημο ιστότοπο της.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.