Με τη συζήτηση επί της Αρχής ξεκίνησε η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών «Τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων στον δημόσιο τομέα, ρύθμιση οργανωτικών θεμάτων της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας και της Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, ρυθμίσεις για την αναπτυξιακή προοπτική και την εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης» στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή. Στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου έχει συμπεριληφθεί και η ειδική διάταξη, σύμφωνα με την οποία το καθεστώς των κοιμητηριακών ναών φεύγει από τους Δήμους και περνά στις κατά τόπους Μητροπόλεις.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, με την απόφαση αυτή αντιμετωπίζονται τα προβλήματα «οριστικά και με ενιαίο τρόπο» Ειδικότερα, ορίζεται η οικεία Μητρόπολη ως καθολικός διάδοχος όλων των συμβάσεων που έχουν συναφθεί από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα νομικά τους πρόσωπα, στο πλαίσιο εξυπηρέτησης των ανωτέρω ναών.
Τέλος, αίρεται ρητά κάθε δυνατότητα των Δήμων να έχουν έσοδα για τις ιεροτελεστίες εντός των νεκροταφείων, ανεξαρτήτως δόγματος.

Σύμφωνα με την απόφαση οργάνωσης της συζήτησης και ψήφισης του σχεδίου νόμου στην Επιτροπή Διοίκησης Διοίκησης, Τάξης και Δικαιοσύνης, για σήμερα έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της ακρόασης φορέων και η επί των άρθρων συζήτηση. Η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, η τέταρτη συνεδρίαση της επιτροπής, ορίσθηκε να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τρίτης 6 Οκτωβρίου.

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών αναμένεται από την ΔτΠ να προγραμματιστεί να εισαχθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση την επόμενη εβδομάδα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.