Χάλκη και Περιβάλλον κυριάρχησαν στη συζήτηση.

Τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκε σήμερα το πρωί ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Κατά την μεταξύ τους συνάντηση, ο Πατριάρχης διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο συνεχίζει με αγωνιστικό φρόνημα, προκειμένου να κρατήσει ακέραια την κληρονομιά των προγόνων, απαντώντας έτσι στον κ. Τασούλα, που είχε προηγουμένως θίξει το ζήτημα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και των προσπαθειών του κ.κ. Βαρθολομαίου, «ώστε να κλείσει η ζοφερά σελίς, που άνοιξε πριν από 50 χρόνια με το κλείσιμό της».

Ο Πρόεδρος της Βουλής, μάλιστα, είπε στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη ότι στην υψηλή αποστολή του ενεργεί, πράττει και διδάσκει υπό το πρίσμα της αιωνιότητος, ενώ αναφέρθηκε και στη Βιβλιοθήκη της Θεολογικής Σχολής.

Δείτε τις δηλώσεις του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου και του Εξοχ. Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, μετά τη συνάντησης τους στο Μέγαρο της Βουλής:

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, ο Γενικός Γραμματέας της Δ.Σ.Ο., Μάξιμος Χαρακόπουλος και άλλοι.

Φωτογραφίες: Eurokinissi, Γιώργος Κονταρίνης

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.