Ο ομογενής βουλευτής Γκας Μπιλιράκης, με την ιδιότητα του μέλους του Αρμενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Βουλής (Armenic Caucus), συνυπέγραψε επιστολή διαμαρτυρίας προς τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου προκειμένου να συμπεριλάβει τον όρο «Γενοκτονία» («Genocide») αντί για «σφαγή» («massacre»), με δεδομένο ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων αναγνώρισε, πριν από μερικούς μήνες, τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Το ίδιο είχε ζητήσει το προηγούμενο διάστημα η Εθνική Αρμενική Επιτροπή ΗΠΑ παίρνοντας αρνητική απάντηση από τους υπεύθυνους της βιβλιοθήκης.

Η επιστολή κάνει λόγο για «παρεξήγηση του ρόλου της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου», τονίζοντας ότι θα πρέπει να ευθυγραμμιστεί με τη θέση που εξέφρασε κατά πλειοψηφία η Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Ο ρόλος της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου δεν είναι να παράγει εξωτερική πολιτική ή διπλωματία. Είναι να υπηρετεί ως κέντρο έρευνας και γνώσης για το Κογκρέσο, την Αμερική και ολόκληρο τον κόσμο. Σε αυτήν τη διάσταση, η βιβλιοθήκη θα πρέπει να καθοδηγείται από τις αρχές της ευρυμάθειας και της αλήθειας, όχι από την έκφραση γεωπολιτικών ανησυχιών», τονίζεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Την εκτίμησή τους για τη στάση και την παρέμβαση των τεσσάρων βουλευτών εξέφρασαν τα στελέχη της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Αμερικής (Armenian National Committee of America – ANCA), εστιάζοντας στην ανάγκη να υιοθετηθεί ο όρος «Γενοκτονία» στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου.

Την επιστολή συνυπογράφουν οι βουλευτές Άνταμ Σιφ, Γκας Μπιλιράκης, Τζάκι Σπέιερ, Φρανκ Παλόνε, και την απέστειλαν στην υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης, Κάρλα Χέιντεν.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.