Γράφει η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος από την 21η έως την 24η Μαΐου 2018 θα βρίσκεται, εκ προσώπου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, στην Βενετία συνοδεύοντας τα μέλη του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Νομού Ηρακλείου στο προσκύνημά τους στην Παναγία την Μεσοπαντίτισσα, η οποία προέρχεται από τον Χάνδακα της Κρήτης, αποτελούσε πνευματικό θησαυρό της ευσέβειας του Κρητικού Λαού, μεταφέρθηκε εκεί κατά τον Κρητικό Πόλεμο και τα τελευταία 350 έτη φυλάσσεται στον Ναό της Santa Maria Della Salute.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές φορές ο Ρεθύμνιος Μαρίνος Τζάνε Μπουνιαλής, στο περίφημο ποιητικό έργο του «Ο Κρητικός Πόλεμος», αναφέρεται στην Εικόνα της Μεσοπαντίτισσας, όπως για παράδειγμα στο εξής δίστιχο: «Πλιο παρακάλια δε γροικώ κ’ εσφάγηκ’ η καρδιά μου – κ’ εμίσεψες, Παρθένα μου, Mεσοπαντίτισσά μου».

Ενώπιον της Ιεράς αυτής και ιστορικής Εικόνος της Μεσοπαντίτισσας, με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης κ. Γενναδίου, θα ψαλεί Ιερά Παράκληση, ποίημα του Σεβ. Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου, και θα ομιλήσει σχετικά ο Σεβασμιώτατος κ. Ευγένιος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Νομού Ηρακλείου κ. Μιχαήλ Στρουμπάκης, Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης.

Τον Σεβασμιώτατο συνοδεύει ο Κωδικογράφος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, Πανοσιολ. Αρχιμ. Νήφων Βασιλάκης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.